Povești de la Sighet

De-a lungul istoriei, Sighetu Marmației s-a consolidat ca fiind cel mai puternic centru cultural și economic al Maramureșului istoric. Diversitatea etnică a fost convertită într-o multiculturalitate evidentă și remarcabilă. Pe 16 și 17 august 2013, orașul își deschide porțile pentru muzica folk, la Sighet poposind o întreagă armată de oameni cu chitări în mâini și poezie în suflet: Nicu Alifantis, Mircea Vintilă, Ducu Bertzi, Poesis, Magda Puskas, Florin Săsărman, Dinu Olărașu, Vali Șerban, Adrian Ivanițchi, Marius Matache, Jul Baldovin, Cosmin Vaman. Evenimentul a primit numele de Floare de Colț, la 25 de ani de la momentul primei prezentări publice scrise de Ducu Bertzi pe versurile poetului Viorel Popescu.

Sighet Final 1 augȘi nu este singurul moment aniversar, gala având loc la 40 de ani de când Ducu Bertzi câștiga o valiză ca premiu la un festival de muzică folk și își începea voiajul prin muzica folk. Și pentru că, așa cum spune chiar el, nu trebuie niciodata sa-ti neglijezi radacinile. Fara ele, am fi o frunza-n vânt, floarea de colț devine emblema galei folk…de acasă, din Maramureș. Iar pentru ca tradiția să fie respectată, iar tinerii care încă rămân fideli acestui gen stimulați și ținuți aproape, Ducu Bertzi va oferi drept premiu…o valiză personalizată.

La Sighet răsare o floare de colț, o poveste ce abia începe și care sperăm din toată inima să devină tradiție.

Parteneri media: TV Sighet, SighetFM, MaraMedia, Jurnalul Național, Radio România Sighet, Radio România Actualități, Radio România Cultural

zp8497586rq

Post Author: Marius Matache

1 thought on “Povești de la Sighet

Comments are closed.