Walter Ghicolescu și un Cântec rockstit

Cântec rockstitDupă Punct și de la capăt și Popas în alt cântec, Walter Ghicolescu continuă să producă piese noi și se prezintă în fața publicului cu un nou album. Intitulat Cântec rockstit, acesta include 11 momente și este realizat integral pe versurile poetului George Eugen-Doinaru, care și recită două din poeziile sale pe album.

La realizarea albumului au mai contribuit Bogdan Costea (chitare, tobe, bas), Claudiu Gorbănescu (chitară solo), Tibi Dutu (bas fretless), Cristina Teodoru (pian), Tănase Ghiorghița (violoncel), Mariana Catană (voce), Daniela Cojocaru (voce).

O abordare curajoasă, un Walter Ghicolescu reinventat cu titlu temporar în 2013, altfel decât îl ştie publicul său, dar nicidecum la maximum potenţei sale artistice. Mr. Altfel promite să îşi exerseze conţinutul  afectiv în creaţii, pe cât de complexe şi de profesional susţinute în studio, pe atât de variate în limbaj şi în sonorităţi. Cântec Rockstit este primul album din seria celor anunţate de artist:  “înrădăcinate” în folk, migrate spre alte zone muzicale şi avizate pentru calitate de nobilul său public.

Turneul de promovare a albumului include mai multe concerte, după următorul program:

  • 21 nov, București, Club Spice;
  • 22 nov, Brăila, Club Toate Pânzele Sus;
  • 26 nov, Constanța, Club Doors;
  • 29 nov, Călărași, în cadrul Festivalului Chitara Dunării;
  • 13 dec, Suceava;
  • 14 dec, Piatra Neamț, Pub Km 0;
  • 19 dec, Brașov, Gazette Bar;
  • 20 dec, Mediaș, Sala Traube, în cadrul Festivalului Mediaș – Cetate Seculară.

Există discuții și pentru alte lansări, dar acestea nu au fost încă finalizate. Iar în loc de concluzie vă invităm să ascultați piesa care deschide albumul Cântec rockstit, intitulată Himera.

Walter Ghicolescu – Himera

Post Author: Marius Matache

3 thoughts on “Walter Ghicolescu și un Cântec rockstit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.