Mediaș – Cetate Seculară 2014

Medias CetateVești bune din unul din orașele dragi mie din România. În perioada 5-6 Decembrie 2014, are loc la Mediaș cea de a 31-a ediție a Festivalului Mediaș – Cetate Seculară, în organizarea Consiliului Local și Primăriei Mediaş, prin Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret, în parteneriat cu Asociaţia Culturală Mediaş – Cetate Seculară.

Locul de desfășurare este, ca în fiecare an, Sala Traube, ce va găzdui soliști și grupuri, oferindu-le ocazia de a-și dovedi calitățile interpretative și creativitatea compozițională. Participarea la concurs se face prin completarea formularului de pe siteul Asociaţiei Mediaș – Cetate Seculară (www.medias-cetateseculara.ro – aici poate fi găsit şi regulamentul complet) şi trimiterea unui demo pe adresa de e-mail specificata pe site. Vor fi admişi, în urma preselecţiei, 10 participanţi.

Sunt puse în joc 5 premii – Trofeul Mediaș – Cetate Seculară, Premiul I, II, III, Premiul Special al Juriului și Premiu de Popularitate. De asemenea, vor fi mai multe premii oferite de sponsori și colaboratori ai festivalului. Valoarea premiilor este:

 • Premiul I – TROFEUL MEDIAŞ-CETATE SECULARĂ – 1.500 lei;
 • Premiul II – 1000 lei;
 • Premiul III – 600 lei;
 • Premiul special al juriului – 600 lei;
 • Premiul de popularitate (votul aparţine publicului spectator) – 400 lei;
 • Premiul Asociaţiei „Medias-Cetate Seculară”.

Concurenţii premiaţi vor evolua în spectacolul de Gală al Festivalului. De asemenea, solistul sau grupul distins cu Trofeul Festivalului va participa la ediţia din anul următor în calitate de invitat în recital. Evaluarea concurenților va fi efectuată de către un juriu ce include mai multe personalități ale genului  (componenţa juriului va fi anunţată pe pagina web a Asociaţiei). Criteriile de evaluare, în ordinea importanței lor, sunt următoarele:

 1. Interpretarea;
 2. Compoziţia muzicală  –  în mod deosebit, se va aprecia şi puncta de către juriu prezentarea în concurs a compoziţiilor muzicale proprii;
 3. Prezența scenică;
 4. Impresia artistică;
 5. Originalitatea.

Post Author: Marius Matache

1 thought on “Mediaș – Cetate Seculară 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.