7 ani magici

7 aniNu știu când au trecut cei 7 ani, la fel cum nu am scontat niciodată că va dura atât sau că vom ajunge la acest nivel. O joacă începută din dorința de a oferi folkului expunerea și dragostea pe care noi credeam că o merită. Nu știam, în mod cert, în ce ne băgăm si la fel de sigur e că nu aveam cea mai vagă idee unde vom ajunge și ce va ieși. Am învățat cât pentru jumătate de facultate de comunicare&PR, condimentată cu ceva marketing și jurnalism. Nu îmi pare rău deloc, dar nu asta speram.

Nu îmi propun să vă spun ce am făcut în cei 7 ani și nici să vă conving că ForeverFolk e important. Cine nu a aflat încă de noi și ce putem face, cum să spun…ghinion. În condițiile în care nu există nici un radio dedicat, emisiunile de folk sunt puține, emisiuni TV aproape deloc (o dată pe lună înseamnă deloc, iar din toamnă se pare că dispare complet), artiștii, în marea lor majoritate, nu au nici o legătură cu ceea ce înseamnă comunicare și PR, consider că nu e cazul să mai detaliez importanța ForeverFolk. Cine a știut să ne respecte munca, încă mai are acces la puținul timp liber pe care eu personal îl acord acestui proiect. Ca să vă faceți o idee, un articol plătit pe un blog de nivelul ForeverFolk costă cam 80-100 de euro.

Știu, sunt un tip dificil, conflictual, părtinitor, mi s-a spus și mai rău – prost, bou, jeg. Am fost primul care am salutat concurența și primul care a deplâns dispariția FolkBlog. Era bună și pentru noi, dar mai ales pentru folk. Ea a dispărut pentru că fetele de la Cluj au făcut aceeași greșeală ca și noi: au gândit proiectul în beneficiul folkului. Deosebirea a fost că noi ne-am repliat la timp. În momentul în care am gândit ForeverFolk în beneficiul nostru, lucrurile s-au așezat pe făgașul normal, iar tendința de a renunța la acest proiect a dispărut. Când am avut ceva de spus, când am considerat că ceva nu e în regulă, nu am avut nici o reticență să o spun public, chiar cu riscul de a suporta consecințe în plan artistic. Vreau, nu vreau, oamenii mă asociază cu ForeverFolk și nu mă judecă separat. Până și pentru celebrul scandal cu un organizator de festival am avut ceva regrete, gândindu-mă că aș fi putut să mai aștept un pic (deși nu am nici o ezitare în ceea ce privește de partea cui e dreptatea).

Ce nu poate nega nimeni este munca noastră. Ne apropiem de postarea cu numărul 2750, ceea ce înseamnă aproape 400 de articole pe an! Enorm! Simbolic, mi-am propus ca în această săptămână să avem un articol pe zi obligatoriu (de luni până vineri, ceea ce nu s-a mai întâmplat demult). Am fost sursă de inspirație pentru toți cei care au venit după noi, la fel cum și noi am învățat de la alții. Am stabilit tendințe, am creat modele, am încercat să îi învățăm pe artiști cum să își îmbunătățească performanțele. Oricine își dorește să facă ceva similar, va porni cu handicapul celor 7 ani în care noi am trasat niște reguli și am reușit să înțelegem această breaslă. Iar pentru cei 7 ani magici de ForeverFolk, vă mulțumim tuturor celor care ați interacționat cu noi.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.