Piesa anului 2016

Ca de obicei, la început de an, încep să mă gândesc la nominalizările pentru Premiile ForeverFolk 2016. Dacă la album și la eveniment nu am dubii, întrebările rămân pentru cel mai bun artist, cea mai bună piesă și cel mai bun tânăr artist. Așa că vin să vă cer părerea în ceea ce privește nominalizările pentru cele trei categorii. Așa cum am spus, vă cer părerea, decizia finală îmi aparține, iar fiecare părere trebuie să fie argumentată, îmi place mie nu e o argumentație prea solidă.

Piesa anului 2016 trebuie să îndeplinească unul din cele două criterii: 1) să apară pe un album lansat în 2016 (lista completă o găsiți aici) sau 2) să fi fost publicată pe contul oficial al artistului care a compus-o. Pentru celelalte două categorii – cel mai bun artist, cel mai bun tânăr artist – argumentele trebuie să fie mai concrete – un album scos, un premiu câștigat, un turneu serios (nu doar ca număr, ci ca promovare, ca săli de spectacol etc.), un spectacol aparte etc.

Cele mai bune răspunsuri vor fi premiate cu albume folk (răspunsuri să fie, că albume am destule – Folk din pana mea vol. 2, Alchimie, Puiu Crețu, Nicu Alifantis etc.) și vor fi luate în calcul pentru nominalizări. Termenul limită de postare a răspunsurilor este 1 februarie 2017.

Post Author: Marius Matache

4 thoughts on “Piesa anului 2016

  Antoanela Stefan

  (7 January 2017 - 11:30)

  La categoria cel mai bun album ramane “Alchimie” Marius Matache. Nu stiu daca mai are rost vreo explicație, este un album foarte bun, pentru mine unul de suflet ! Succes și”n 2017!

  Anca Olariu

  (23 January 2017 - 14:21)

  Aceste intrebari sunt o reala provocare, la care am sa spun prezent.
  Cel mai bun artist – Walter Ghicolescu – album scos nu are pe 2016, dar “A de la Paunescu” urmeaza a fi lansat in acest an, iar parte din piese le-am auzit in 2016; premiu? nu cred ca mai e nevoie de premii avand in vedere modul in care promoveaza muzica folk in randul copiilor. turnee? sa tot fie….iar toate spectacolele lui sunt aparte
  Cea mai buna piesa – Cred ca cel mai greu sa ma decid, dar….. Daca tu…. – Mateiana Anechiforesei/ Sa nu ma judeci – Cezar Popescu
  Cel mai bun tanar artist – un mic artist, care promite multe in viitor ar fi David Gojkovic, insa nu stiu care ii sunt sansele in acest moment, drept pentru care o voi propune pe Stefania Iacob. Am fost surprinsa de transformarea ei in timp. O alta voce mirifica in aceasta categorie e a Mateianei Anechiforesei.

  Marius Matache

  (23 January 2017 - 14:36)

  @Anca Olariu multumesc de pareri. Stefania are deja premiul si cine il castiga, nu mai e nominalizat la categoria Tineri (nu imi place sa fiu redundant). Mateiana imi place foarte mult, sunt fan, ca sa zic asa, dar mi se pare ca face foarte putin pentru muzica. A avut examen la facultate in 2016, e de inteles si a facut foarte bine, asa ca o astept cu fapte in 2017 (i-am si spus asta). David e un pusti simpatic, dar mai are de muncit, mai are de cantat si de compus.
  Pentru “artistul anului” ma astept intotdeauna la ceva special, ceva iesit din comun. Un album poate fi un argument, o reinventare, un spectacol mare. O piesa cu 1 milion de vizualizari, care sa forteze radiourile sa o difuzeze.

  Marius Matache

  (8 February 2017 - 09:59)

  @Anca Olariu vei primi un mail de la noi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.