Florin Săsărman și Vali Șerban

Nicu Alifantis, Ducu Bertzi, Victor Socaciu, Alexandru Andries, Vasile Șeicaru, Ada Milea, Emeric Imre, Mircea Rusu, Ovidiu Mihailescu, Fara Zahar, Puiu Cretu, Vasile Mardare, Cristian Buica, Dinu Olarasu, Cosmin Vaman și Alexandra Andrei, Adi Bezna, Cristi Corcioveanu, Florin Camen, Catalin Stepa, Catalin Ungureanu, Stefania Iacob, Adrian Margineanu, Valentin Moldovan, Ghita Danciu, Mihai Napu, Sebastian Ionel, Vlad Calimandriuc, Marius Matache. Aproape 30 de artiști care pot fi oricând pe afișul oricărui festival de muzică folk.

De altfel, ei au și fost deja pe scena unui festival național și anume 20 de ani lumină, la Gura Humorului, organizat de Asociația Folkul Acasă În Realitate. În mai bine de trei ani, unii au fost și de mai multe ori la serile organizate lunar pe scena casei de cultură. Acest fapt presupune eforturi financiare și umane semnificative, iar meritul major îi revine lui Sorin Poclitaru, cu sprijinul primăriei Gura Humorului.

Sâmbătă, 25 februarie, la Humor vor cânta Florin Săsărman și Vali Șerban. Doi oameni care, dincolo de meritele artistice, au contribuit decisiv la dezvoltarea muzicii folk în orașele de baștină (Bistrița, respectiv Alba Iulia) prin două festivaluri de tradiție. Realitatea este simplă: la concertul de sâmbătă s-au vândut foarte puține bilete. Nu poate da nimeni vina pe Sorin Poclitaru, el e cel care a umplut sala de cele mai multe ori, indiferent că artistul s-a numit Emeric Imre sau Ștefania Iacob. Probabil s-au aliniat planetele, poate artiștii nu sunt atât de cunoscuți la Humor, poate oamenii din Humor nu au aflat de concert.

Acest articol vrea să fie un exercițiu de solidaritate cu artiștii care merg la Humor și cu organizatorul concertului. Dacă mă întrebați pe mine, merită și unii, și alții. Dacă dăm toți share acestui articol, poate află de concert oamenii din Suceava, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Siret, Rădăuți, Piatra Neamț, Vatra Dornei și merg la spectacol. Eventual, dați-le tag în comentariile postării de pe facebook (a noastră sau a dvs.). Artiștii se bucură întotdeauna de o sală plină, credeți-mă pe cuvânt, pentru mine nu există satisfacție mai mare. Organizatorii se bucură întotdeauna de o sală plină, înseamnă că nu vin cu bani de acasă și continuă să facă spectacole de folk.

Așadar, dăm de știre că Florin Săsărman și Vali Șerban merg să cânte la Humor sâmbătă, 25 februarie, de la ora 19:00?  Sau putem face asta doar pentru a câștiga un premiu simbolic?

Post Author: Marius Matache

1 thought on “Florin Săsărman și Vali Șerban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.