Teză la muzică folk

Receptivitatea pe care copiii o arată față de genul folk ne-a determinat pe cei din Asociația Folkul Acasă În Realitate să continuăm proiectul de popularizare a muzicii folk în școli și licee din sectorul 3. Astfel că, în luna octombrie, elevi din zece școli și licee din sectorul 3 al capitalei vor da teză la muzică folk.

teză la muzică folk

Întâlnirile dintre elevi și cantautori folk și poeți, desfășurate sub titulatura Dirigenție pe note, sunt organizate în cadrul proiectului FolkN3T – educație informală și mentorat cultural pentru tinerii sectorului 3.

În 2018, prezența artiștilor la clasă în cadrul orelor de dirigenție sau muzică a avut efecte surprinzătoare asupra elevilor. Câțiva copii au izbucnit în lacrimi la o poezie recitată de poetul Sorin Poclitaru despre părinți (probabil pe fondul unor familii plecate la muncă în străinătate, unul din părinți decedat etc.); corul de la școala nr. 149 are în componență inclusiv un puști cu probleme din spectrul autist care, după vizita echipei, a participat la toate spectacolele din Park Lake; o colaborare adhoc a luat naștere pentru spectacolul final de la Casa Eliad între o voce de la CN Matei Basarab și un chitarist de la școala gimnazială nr. 92.

Reacțiile cadrelor didactice au fost de asemenea foarte pozitive față de dialogul între echipa de implementare a proiectului și copii, unul care a vizat o mai bună înțelegere a muzicii, a preferințelor muzicale, a felului cum muzica și poezia se completează și influențează oamenii. 

Când vor da elevii teză la muzică folk

  • Școala Gimnazială nr. 95: 2 octombrie;
  • Școala Gimnazială nr. 54: 8 octombrie;
  • Școala Superioară Comercială Nicolae Kretzulescu: 9 octombrie;
  • Școala Gimnazială nr. 195 (Hamburg): 10 octombrie;
  • Școala Gimnazială nr. 149: 14 octombrie;
  • Liceul Teoretic Benjamin Franklin: 15 octombrie;
  • Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza: 16 octombrie;
  • Școala Gimnazială nr. 81: 17 octombrie;
  • Școala Gimnazială nr. 84: 23 octombrie;
  • Școala Gimnazială Nicolae Labiș: 6 noiembrie.

Proiectul FolkN3T – educație informală și mentorat cultural pentru tinerii sectorului 3 este finanțat din fonduri nerambursabile de la bugetul local al Sectorului 3, Contract de finantare nr.  614715 din 03 septembrie 2019.

Parteneri proiectului FolkN3T sunt Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Radio Seven și ForeverFolk

Post Author: Marius Matache

1 thought on “Teză la muzică folk

    Dan

    (19 October 2019 - 15:35)

    Excelent titlu! Păcat că nu există inspectori ISMB educativi talentați sau cu idei!!! Totul a pornit din 1999, când un tâmpit de profesor-festival de la clubul copiilor sector 2 (conducea un cerc inedit fondat de el: de marketing Promovarea Artelor Audiovizuale prin spectacol-jurnalism-pelerinaj, cerc cu module: recitare, studiul poeziei, regie teatru, pas de manechin, arte plastice, parada de moda, jurnalism de arte, foto-grafica de presa, morală etc.) și director-fondator de festivaluri (International al Solidaritatii-PNC 1999, de Teatru G.Constantin-PNC-1999, de Joc scenic Mymus-Orșova 2000) fonda primul dublu festival-concurs bucurestean postuniversitar (clasele 1-13) de recitare si cantec folk Anda Calugareanu. El a nascut (1sept-24 oct 1999) Miscarea Tinerească CANTEC PENTRU IZBANDA ARTEI in Educatie pe timpul CDR, o miscare vizionara ce a inspirat concursurile tineresti: Toamna baladelor, Florian Pittis la Liceul Lazar, Folk fara varsta-SRR, Adrian Păunescu la Liceul T Vladimirescu,…Teza la muzică folk etc. Niciunul nu contine recitare! Sprițul Folkului fara vinul poeziei e apă minerală. Facem folk dar poezia o lepădăm! Trebuie să dam teza si la recitare!!! Amin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.