Muzică de carantină (7)

Când rămâi fără benzină, asculți muzică de carantină, altă rimă n-am aflat, deși nici n-am încercat. Dragi iubitori de muzică folk, ne facem datoria de onoare și vă mai dăm piese de ascultat, altele decât ajung pe la radiouri. E o ediție cumva specială, nu foarte folk stilistic, dar noi îi simțim pe cei care le cântă parte din fenomenul extins al muzicii acustice.

Știți că am un deosebit respect pentru oamenii care, deși locuiesc în alte țări, continuă să compună, să cânte, ba chiar reușesc să scoată albume. Cel mai recent descoperit artist este Bogdan Ciobotaru, un medic român ce de ani buni locuiește în Germania. El a pus între coperți anul trecut albumul intitulat Alb Negru și de pe el vă propun piesa Ce frumoasă ești, pe versuri de Adrian Păunescu.

Roxana Zăpârțan și Mishu Călian au combătut ani buni în zona festivalurilor de profil, fiind doi dintre reprezentanții de seamă ai folkului clujean tânăr. Ei s-au reîntâlnit, alături de Nicu Barna, în proiectul Dor de Lună și vă propunem să ascultați cea mai recentă piesă a lor, intitulată Vise și culori.

Pe Alexandru Andrieș îl știam doctor în arhitectură, dar văd că după pensionare a început să lucreze la o nouă teză de doctorat: în blues. Nu ne-am hotărât dacă este o teză în cotutelă cu catedra de ironie de bună calitate și mesaje subversive. Dar să știți că cu așa doctori în blues, folkul e asigurat. De pe Greu de pensionat, o nouă piesă intitulată Dr. Blues.

Mi-era dor de o joacă de la Ada Milea și gașca de zănatici – Cristi Rigman, Anca Hanu, Bobo Burlăcianu. Iată la Muzică de carantină, la doar câteva ore de la premiera pe canalul de YouTube oficial al Adei, piesa Zmeii, live de la Teatrul Odeon.

Post Author: Marius Matache

1 thought on “Muzică de carantină (7)

    […] patra propunere vine din Germania, de la Bogdan Ciobotaru, folkistul originar din Brașov de care am mai vorbit noi și cu alte ocazii. El a scos un album intitulat Un om, Zece Personaje, pe care îl puteți asculta pe toate […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.