Câștigătorii

Câștigătorii au fost stabiliți democratic, prin vot, în funcție de cât au avut chef artiștii să își mobilizeze fanii. Unii n-au avut deloc, deși altă dată s-au plâns că nu sunt nominalizați. Drept e că și eu nominalizez după ce ascult, nu după ce vor unii sau alții și că nu e prea multă democrație în nominalizări.

Mulțumirile mele merg către Domeniile Sâmburești, partenerul tradițional al Premiilor ForeverFolk. De asemenea, către Cristina Giosu pentru premiul Liviu Nechita pentru cel mai bun tânăr artist (e felul nostru de a menține vie memoria unui prieten drag, Liviu Nechita). Nu în ultimul rând, felicitări, Angela Mariașiu, pentru fair-play-ul de care ai dat dovadă.

Au fost peste 20.000 mii de accesări ale articolului, cele mai multe voturi au fost pentru cel mai bun album (peste 3.000), cele mai puține pentru eveniment (cam 1.300). Un număr impresionant, dacă mă întrebați pe mine, care cam știu câți fani de folk există în România.

câștigătorii

Dacă vreți ca vocea voastră să conteze, citiți-ne mai des de atunci când se votează premiile (nu de alta, dar am cerut și aici, și pe pagina de facebook nominalizări). Mi-aș dori să distribuiți articolele noastre și în restul timpului, e o mână de ajutor pentru niște oameni care luptă să reziste.

Câștigătorii Premiilor ForeverFolk 2019

  • Cel mai bun album folk al anului 2019: Cristi Buică – Îndrăznește.
  • Cea mai bună piesă folk a anului 2019: Fără ZahărAmintire cu hamsii.
  • Premiul Liviu Nechita pentru cel mai bun tânăr artist: Daria Boghean.
  • Evenimentul folk al anului 2019: Festivalul Flori pentru Suflet – Remember Florian Pittiș.
  • Artistul folk al anului 2019: Alexandru Andrieș.

Pe Alexandru Andrieș l-am văzut cel mai bun artist din zona noastră pentru excepționalul dublu album best of Andrieș iese la pensie, prezentat și într-un foarte bun turneu național. Rezultate mai bune nu a avut nimeni în 2019 după părerea mea (până și eu aș fi fost pe locul 2, haha!).

La evenimentul anului recunosc că mă așteptam la altceva știind modelul de reacție al fanilor de folk. Dar când Festivalul Pittiș câștigă al doilea an la rând premiul, ba chiar cu avans considerabil, e clar că nu mai există dubii. Așa cum Fără Zahăr sunt, fără discuție, artiștii numărul 1 din noul val al zonei folk și genuri asociate. Uitați-vă cum umplu sălile peste tot în țară și veți vedea că am dreptate. Ce să vezi, există folk și dincolo de Cenaclul Flacăra!

Ultima frază e pentru Daria Boghean și Sergiu Pârvulescu: bravo, copii, țineți-vă de cântat, faceți-vă prieteni cât mai mulți și viitorul e al vostru! De fapt, câștigătorii sunteți voi!

Post Author: Marius Matache

1 thought on “Câștigătorii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.