The Last Waltz

The Last Waltz… sună romantic și, probabil, este, un spectacol cu Alifantis, Andrieș, Baniciu și Vintilă nu poate să nu aibă și o doză mare de romantism. Parcă îl și aud pe Nicu – e frumos, e prea frumos la tine-n suflet. Dar peste romantism, umor (oamenii aceia se distrează la maxim pe scenă și la repetiții) și stare de bine, trebuie să recunosc că m-a cuprins un fior citind titlul. Cum adică ultimul vals? Nu valsul mă deranjează, sunt din categoria celor care știu acest sport, ci ultimul… e un adio pe care nu mi-l doresc, e ceva deprimant în acest termen. E cântecul lor de lebădă sau de fapt e amurgul unui fenomen și e ultima licărire a amintirilor din adolescența noastră?

Au trecut 20 de ani de la prima întâlnire cu cei patru corifei, la Circul Globus. Au urmat și altele, după 10 ani sau câteva ocazii speciale (de ex. Râșnovul de anul trecut). Spectacolul celor patru rămâne probabil cel mai reușit proiect folk postdecembrist (da, știu, și Pasărea Colibri, dar cu ei s-a trecut la nivelul următor, ,dacă mă întrebați pe mine), cel mai rapid vândut spectacol (nu cred să fi rămas bilete la vreun spectacol) și multe alte “cel mai”. S-a scris mult despre el, ba primul a apărut chiar sub forma unui DVD cu înregistrarea spectacolului, ceea ce a multiplicat impactul și dorințele de a-i vedea live. Pentru că nimic nu se compară cu întâlnirea live cu cei patru corifei.

Mai mult decât cele “lumești”, s-au vărsat lacrimi și au răsunat hohote de râs, s-au strâns mâini cu pasiune și s-au îmbrățișat oameni. Patru oameni au bucurat alte zeci de mii de oameni.

The Last Waltz se întâmplă pe 27 martie 2023, la Sala Palatului. Biletele sunt disponibile pe Entertix, prețurile variază între 75 și 250 de lei.

The Last Waltz

Post Author: Marius Matache

1 thought on “The Last Waltz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.