Dublă lansare Ovidiu Mihăilescu

Vă anunț din start că acesta e un articol mult mai personal decât ar trebui să fie, poate, o stire despre o lansare. Ovidiu Mihăilescu însă este unul din oamenii care mi-au marcat cariera muzicală, astfel că mi-e greu să scriu, telegrafic, o simplă informare. Ovidiu este unul din cei mai prolifici compozitori (muzică și text) pe care i-am cunoscut vreodată (doar Alexandru Andrieș cred că îl depășește). Atât de prolific încât numeroși folkiști, printre care și subsemnatul, au compus piese pe versurile lui sau cântă Lilly și Tânăr și liber, două din cele mai cunoscute piese ale sale.

Ovidiu Mihăilescu 18 octDe acestă dată însă, Ovidiu Mihăilescu propune fanilor săi și fanilor muzicii folk în general un album diferit. Se numește O lume de vis și conține 12 piese (aș îndrăzni să le numesc evergreen-uri) traduse din limba engleză în limba română. Mai mult ca sigur că recunoașteți “modelul Florian Pittiș“, cel care a tradus numeroase piese Bob Dylan, pe care le-a cântat cu Pasărea Colibri. Nu este deloc întâmplător, acest album fiind un omagiu al lui Ovidiu pentru Motzu’, care pe 4 octombrie ar fi împlinit 70 de ani.

Iar lansarea de disc nu este singurul aspect al serii de 17 octombrie 2013, din clubul Spice din București. Tot acum, Ovidiu Mihăilescu va lansa cartea de poeme intitulată “Cântece de trecut puntea”, ce reunește peste 180 de poeme de dragoste, dar și cu teme actuale sociale. Ovidiu va cânta alături de Trupa Joi, formata din muzicienii: Ciprian Diaconu (percuție), Radu Vălean (bass), Alex Cismaru (chitară solo). Invitați speciali ai serii sunt folkiștii Dan Caramihai, Dan Vană, Adrian Bezna, Zoia Alecu, Adrian Sărmășan, poeta Clara Mărgineanu, jurnalista și poeta Loreta Popa, jurnalistul Adrian Fetecău și câțiva invitați-surpriză.

Ovidiu, echipa ForeverFolk îți dorește mult succes și o sală plină de prieteni!

Post Author: Marius Matache

4 thoughts on “Dublă lansare Ovidiu Mihăilescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.