Franturi din turneul Mozaic

Luna aceasta, prin marile orase ale tarii, rasuna acordurile pieselor din cel mai recent album, Mozaic, semnat Nicu Alifantis. Despre acest album, pe ForeverFolk ati mai citit, dar si despre turul de forta pe care domnul Alifantis il face printr-un numar impresionant de concerte, in cadrul turneului Mozaic – 40 de ani de muzicămozaic tour

Pe 6 martie, o parte din echipa noastra a plecat spre Buzau pentru a ne bucura de unul din concertele acestuia. Ne-am vazut nevoiti sa trecem cu vederea o vreme cumplit de mohorata si de incurcaturile dintre numeroasele cladiri apartinand Casei Sindicatelor din Buzau, insa in final a meritat cu prisosinta.

Intr-o sala mare, ce parea recent renovata, pe scena, Nicu Alifantis repeta de zor. Ne-am obisnuit cu stilul perfectionist al acestuia si Buzaul nu avea cum sa primeasca mai putin, mai ales cand sunetul il asigura Victor Panfilov.

Am profitat de ocazie si i-am luat la intrebari despre turneu. Un pic obositi de drumurile lungi, de acomodarile la spatii si sali din cele mai diverse ce necesitau uneori aparatura suplimentara, atat Nicu Alifantis, cat si Victor Panfilov ne-au marturisit fara ezitare ca in fiecare oras au intalnit un public extrem de primitor si receptiv.

La fel s-a intamplat si in acea seara unde un public cuminte si ascultator l-a asteptat cu nerabdare sa le readuca piesele demult cunoscute dar si cele noi de pe albumul Mozaic. Au aplaudat in fiecare moment, l-au acompaniat cantand sau in orice mod au putut, bucurandu-l astfel pe artist. Cu putin timp inaintea inceperii concertului, Nicu Alifantis ne marturisea ca un public vizitat mult prea rar te uita. Cu siguranta nu a fost si nu va fi cazul Buzaului, iar poate la urmatoarele concerte vor fi din ce in ce mai putini cei care vor rata asemenea ocazii.

Turneul nu a ajuns nici la jumatate cu acel concert (aici gasiti datele viitoarelor concerte), asa ca va sugeram sa va grabiti cat inca se mai gasesc bilete. Si in aceasta nota voi incheia cu faptul ca acest concert, pentru mine, a fost unul din cele mai frumoase cadouri muzicale si sa-i multumesc pe aceasta cale pentru frumoasele urari. Îi uram mult succes in turneul aflat in plina desfasurare si speram ca si publicul din celelalte orase sa fie cel putin la fel de primitor.

Post Author: Raluca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.