Lansari la pachet si un concert de folk

Pe data de 19 iunie 2008, in Clubul Big Mamou din capitala, au avut loc lansari, cantari si mai ales… incantari. Se poate spune ca a fost lansare cu cantec sau… cantec cu lansare, va las pe voi sa decideti. Gheata a fost sparta de Alexandru Turcu, care a cantat atat compozitii proprii, cat si cantece binecunoscute de noi toti. A urmat apoi mult-asteptata lansare a cartii lui Ovidiu Mihailescu, un ghid de navigare interioara, asa cum insusi autorul o numeste… Cartea celor 7 mari.
Membrii ai Gashkademiei de folk precum Marius Matache aka Make au incantat auzul celor prezenti la eveniment prin bine-cunoscutele lui piese: Poem cu cai, Paradoxuri erotice, celebra piesa cu muraturile (Colind pentru prieteni) si multe alte surprize muzicale. A urmat apoi Alina Manole care ne-a ‘vorbit’ despre cum este o Casatorie in stil italian, despre stele patrate, dar mai ales despre visul sau de a primi o Luna Patrata.
Dupa asa un intro musical a venit randul lansarii unui proiect. Un videoproiector, un microfon si 6 persoane care au muncit din greu pentru a da viata unui nou spatiu virtual, dedicat in totalitate artei si aproape in totalitate muzicii folk. Proiectul ForeverFolk, un proiect indraznet care isi propune sa sustina si chiar sa promoveze muzica folk. Un proiect de perspective largi, unde muzica si arta sunt pe primul plan, proiectul nostru, www.foreverfolk.com Toti cei 6 care au complotat cu privire la acest proiect s-au urcat pe scena si au fost pe rand prezentati dupa cum urmeaza: Ovidiu Mihailescu – Senior editor, Marius Matache – Project Manager, Edward Paicu – Director Muzical, Gabriel Tapu – Event Manager,  Raluca Chirculescu – Web Editor si Andreea Radulescu – Redactor sef.
Ambele lansari s-au sarbatorit cu muzica, astfel ca dupa debutul acestui proiect, pe scena s-a urcat Ovidiu Mihailescu care a inceput cu piesa Fericit Nefericit, apoi a surprins din nou placut, ca de obicei, cu o noua piesa, mai lenta, care continea un mesaj care chiar trebuie sa ajunga la sufletul fiecaruia, mai ales in zilele noastre, cand credinta isi pierde din intensitate. A continuat apoi cu multe alte piese mult asteptate de public, printre care se numara si Lily.
Dan Caramihai a incheiat noaptea creand o atmosfera absolut incendiara, cantand Musata armana si reusind sa incinga si mai mult atmosfera cu piese ale formatiei Phoenix, fiind sustinut pe scena de Marius Matache, Ovidiu Mihailescu, Alex Turcu si spre final Edward Paicu. Intreaga sala era in picioare si parea ca in acele momente mai contau doar versurile si ritmul muzicii. Zambete multe, voci blande si inimi arzande au eliminat orice urma de intristare de pe chipurile celor prezenti la eveniment, lasand astfel un gust mai mult decat placut care va persista mult timp de acum incolo.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.