O seara de folk (im)perfecta

Atmosfera anilor ’70, intr-un club bucurestean vizavi de club A, intr-o seara de folk, reuniuni, momente poetice. Cam asa s-ar putea rezuma seara de 30.07.2008, o seara speciala pentru noi, ascultatorii de folk, intrucat ea a adus cu sine un concert (in formatie completa) al trupei Imperfect.

Imperfect este format din Marius Matache (sau Make), Madalin Giambasu („Madu”) si Radu Tudoroiu. Insa aceasta formula completa este mai greu de prins integrala, din motive total obiective: doi dintre membrii formatiei stau mai mult pe dinafara tarii. Revenind la concertul de aseara, Imperfectii ne-au purtat prin piese deja cunoscute multora dintre cei prezenti dar si prin cateva coveruri. Si uite asa, ei ne-au rostit Poem despre cai, despre cat de greu e sa fii Fat-Frumos cand lupti cu zmeii cu masini de lux, ne-au dus un pic si prin minunata piata, am facut o oprire de cateva minute pe malul marii. Bineinteles, din repertoriu nu putea sa lipseasca „piesa cu muraturile” (Colind pentru prieteni  e numele ei orginal). La capitolul „intenationale” si „evergreens”, ne-au incantat cu Wish you were here si Knocking on Heaven’s doors.

Seara de folk a continuat cu Marius Dascau, care din pacate nu s-a prea auzit pe voce, si a fost destul de acoperit de zgomotele de fond. Din cate am prins, are o voce faina, iar piesele cantate (presupun ca erau creatii propri, pentru ca nu parea nici una cunoscuta) erau chiar dragute. Personal, astept sa il mai aud pentru o parere definitiva.

Continuarea a fost asigurata de gazdele obisnuite ale serii: Dragos Boeru si Mysha. Astfel, am ascultat Miruna, Rar, Verde crud, Antiprimavara, Elegie dar si Breakfast at Tifanny’s sau Time of our life (cantate impreuna cu Andrei). Printre figurile noi s-a aflat si Comanel (asa s-a prezentat el, asa il prezint si eu), care a cantat si cu Dragos, si singur, si care merita felicitari, intrucat s-a dovedit a fi si un bun chitarist, si un bun folkist si un om de scena veritabil.

Pentru cei care vor sa vada cum e o seara Imperfecta de folk, puteti sa ii mai ascultati in formula completa in Vama Veche (2 august) si in Constinesti (3 august). Pentru cei care ramasi pe plaiuri pline de praf si aglomeratie de Bucuresti, treceti miercuri pe la “Folk, Frate”, pentru un moment de muzica buna si cateva ceasuri de veselie.

A ascultat si luat notite pentru Forever Folk,
Oana Duma

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.