Seri Imperfect(e) la mare

Conform unei zicale (ce imi apartine cred) se pare ca planurile ad-hoc facute iti aduc surprize dintre cele mai placute. Astfel, weekendul acesta am ajuns in Vama Veche, intr-un tur de forta printre diverse concerte si oameni dragi prezenti acolo, iar concertul despre care o sa va scriu este cel al trupei Marius Matache and Folk Band Imperfect(sau pe scurt Make and FBI).

Intr-o varianta completa (formata din Marius Matache – Make, Madalin Giambasu – Madu si Radu Tudoroiu), acestia au avut un concert ce poate fi catalogat cel putin “special”. Atmosfera a fost una speciala, clubul unde au cantat fiind situat chiar pe marginea marii, componenta trupei a fost speciala (cei trei fiind mai rar de prins in concerte), ceea ce s-a cantat a fost special (playlistul cuprinzand atat piese proprii, cat si cateva coveruri).

Dupa ce au incalzit si destins atmosfera printr-un “Poem cu cai” si dupa ce ne-au adus aminte cat de frumos e sa fii “Tanar si liber”, Imperfectii ne-au facut sa visam un pic, cu piesa “Marea”. A urmat un moment in care toti cei prezenti au cantat “Mugur de fluier” si apoi au zambit la povestea cu Feti-frumosi moderni ce se lupta cu zmeii ce detin “masini cu 5-6 viteze”.

In spiritul viitorului album, am fost dusi si “La piata”, am primit un “Dali” muzical si ne-am pierdut printre “Paradoxurile erotice”, si, in ciuda verii si a caldurii, am primit un frumos “Colind pentru prieteni” (cu versuri un pic modificate, pentru a fi, totusi, un cantec de vara). Toate aceste momente speciale ale celor de la Imperfect au fost presarate de piese fredonate impreuna cu cei din public, precum “Broasca testoasa”, “Wish you were here”, “Knocking on Heaven’s Doors” sau “Lili”.

Concluzia este ca a fost un concert “de suflet”, cu o atmosfera frumoasa si un public receptive si cu zambete in inima.

Miniturneul Marius Matache and Folk Band Imperfect a continuat cu un concert in Costinesti, pe Terasa White Horse, bastionul muzicii de buna calitate in fosta “statiune a tineretului”, tot mai invadata de muzici de calitate indoielnica.

Showul a inclus piese deja cunoscute ale Imperfectilor, dar nu a fost lipsit nici de aportul unor invitati sau de cateva coveruri ale unor artisti pe care Imperfectii par sa ii iubeasca. Astfel, piesa “Zmeul” l-a avut ca invitat pe Cosmin Covei (Tapinarii), el cantand alaturi de Make cum sa “salvezi printese” in epoca vitezei. Al doilea invitat al trupei a fost Mariana Butnaru, cunoscuta pentru duetele sale cu Daniel Iancu (din piese ca “E armonie-n casa noastra” sau “”Astazi vine soacra-mea”), care a informat tanara generatie prezenta in numar foarte mare despre avantajele si dezavantajele casniciei (de altfel Make s-a recunoscut ca fiind un “Porc si o lichea” in cantecul cu acelasi nume).

Bineinteles ca nu au lipsit clasice precum “Colind pentru prieteni”, “Marea” (se putea altfel, doar eram pe litoral), dar si piese pe care Make le canta doar alaturi de colegii sai precum “Cat de mult” sau “Si totusi”. La capitolul coveruri, au rasunat “Wish you’re here”, “Iluzia unei insule”, “Knockin’ on heaven’s door”, “Tanar si liber” sau “Lily”.

Per ansamblu, au fost 2 seri de folk tanar si energic la mare, cu 3 Imperfecti cu mult chef de cantat, cu prieteni si fani ai Imperfectilor dar si cu oameni ce abia ii descopera. Tot ce mai lipseste este albumul, anuntat pentru toamna acestui an.

[nggallery id=14]

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.