Seara de foc in IRON CITY

Daca ati mai trecut prin recenziile ForeverFolk, cu siguranta ati mai citit despre seara de FolkFrate, din fiecare miercuri, in Iron City. Cu toate acestea, fiecare seara de acolo de dovedeste a fi speciala, iar cea din 29 octombrie nu a fost prejos. Johnnie si Mysha ne-au salutat de buna seara cu piesa “Despartire”, pentru ca apoi scena sa ii revina Alinei Zaharia. O persoana care vine destul de rar cat sa nu ne plictiseasca, si destul de des cat sa nu o uitam, spune ea. Alina ne-a purtat prin piesele proprii, mai noi sau mai vechi si prin cateva coveruri. Asa ne-am putut scutura de “Gandul rebel”, sa vedem cum “Verde obraznic se transforma in negru de plastic”, am simit cum e pe “Locul doi” si am zarit in ochii celui de langa noi “O scanteie”. Am fredonat piese cunoscute precum “Radio” sau “Fallin”.

Si, intrucat Alina Manole era si ea prezenta, am avut parte de un moment de “Alina la patrat”, cele doua cantandu-ne piesa atat de draga domnisoarei Manole, “Luna patrata”. Alina Manole a ramas pe scena pentru a ne povesti putin despre “Prietenul invizibil”, “Cutia Pandorei” sau pentru a ne face declaratii de “Te iubesc atat de…”.

Microfonul a fost preluat de doi galateni ce ne-au purtat undeva pe malul marii (sau al Dunarii), cu piesa “Fire de nisip”. Este vorba despre Comanel si Jenica Harja. Ei au mai cantat “Mistretul”, cateva piese de munte dar si “Sala de asteptarea” a lui Gil Ionita.

Si intrucat seara a fost prilej de reintalnire scenica a oamenilor care s-au cunoscut acum cativa ani in Delta, urmatorul prezent a fost Stefan Tivodar. Pe alocuri sustinut de Mysha, acompaniat vocal la cateva piese de Cristina, Stefan a schimbat un pic registrul serii, cu piese precum “Ain’t no sunshine”, “Nadir”, “Ploi mici”, “Dimineata devreme” sau “Billy Jean”.

Si daca in alte seri ne obisnuise sa deschida FolkFrate, Dragos Boeru a urcat si el pe scena. Ne-a adus putina “Emotie de toamna”, ne-a dus prin “Piata Romana nr. 9” si ne-a povestit cum e cele “1000 de drumuri”.

Unul dintre organizatorii serii, Mysha, a recunoscut ca ii plac serile cand nu trebuie sa cante foarte mult, pentru ca sunt atat de multi oameni care sa cante. Nu stiu exact cum a decurs restul serii, dar, impreuna cu voi, putem afla ascultand inregistrarea ce va fi difuzata la ForeverFolk, duminca, incepand cu ora 19.

Pentru ForeverFolk,
Oana D.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.