Tulcea Folk Festival 2008 – Editia I

Iata ca anul acesta in programul festivalurilor de muzica folk s-a mai strecurat un festival concurs. Astfel, in perioada 5-6 septembrie 2008 s-a desfasurat la Tulcea prima editie a Tulcea Folk Festival.

Acesta prima editie a fost organizata sub egida Consiliului Judetean Tulcea, in parteneriat cu Primaria Municipiului Tulcea si Teatrul “Jean Bart” Tulcea, de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Tulcea.

La acesta editie ne-au cantat si incantat artisti ca: Trupa folk “Fox Studis”, Walter Ghicolescu,  Alexandru Zadacencu,  Nicolae Zota, Dragos Secui, George Cotoroana, Alexandra Andrei, Iulia Gusatu, trupa “Doar Atat”, Ovidiu Scridon, Paul Arva, Mircea Iordache, Alina Zaharia, Florin Chiriac si trupa “Sincret Art”, toti acestia intrand pe scena dupa o tragere la sorti ce a desemnat ordinea aparitiei pe scena festivalului.<br>Ambele seri s-au terminat cu recitaluri. Astfel, in prima seara ne-au incantat cei de la “Nu Acum” din Iasi care ne-au cantat piese cunoscute precum: “Elegie”, ”Cantec Singur”, “Cantecul Ploii”, “In gandul meu” si multe altele. In cea de a doua seara, recitalul a fost sustinut de Eugen Avram, ce ne-a incantat cu piese ca “Fata pe role”, ”Hai noroc”, “Mersul trenurilor”, “Vreau sa te uit” si nu in ultimul rand deja celebra lui piesa “Cantec pentru tine”.

Juriul la acesta prima editie a fost compus din: Eugen Avram in calitate de presedinte al juriului, Edward George Paicu, director muzical la www.ForeverFolk.com, Iris Ionescu, reprezentant mass-media şi Bogdan Pascal, directorul C.J.C.P.C.T. Tulcea. Si daca tot am vorbit despre juriu sa va prezentam si castigatorii primei editii de Tulcea Folk Festival 2008. Acestia au fost dupa cum urmeaza:

  • Paul Arva, Marele trofeu al festivalului. El a reusit sa ne impresioneze cu noua sa piesa numita MISS AMERICA dar si cu celalalte doua compozitii ale sale.
  • Alina Zaharia, premiul pentru creatie. Intr-adevar, niste piese frumos compuse atat versuri cat si muzica.
  • Walter Ghicolescu, premiul pentru popularitate. Despre el nu este cazul sa spunem prea multe deoarece ne-a demonstrat inca odata ca este un adevarat profesionist.
  • Trupa Fox Studis, premiul pentru maiestrie l-au insusit pe merit ata Marius pentru calitatile de chitarist cat si Tatiana pentru vocea ei exceptionala.
  • Alexandra Andrei din Vaslui care desi a a fost pentru prima data la un festival, a reusit sa impresioneze juriul, dar si audienta prezenta in sala, castigand astfel pemiul pentru interpretare. Cu o voce foarte buna a reusit sa puna in valoare versurile semnate de Ana Blandiana si sa interpreteze piesa lui Alexandru Andries – Cea mai frumoasa zi.

Echipa www.ForeverFolk.com tine sa multumeasca pe aceasta cale domnului Bogdan Pascal si domnului Mircea Iordache pentru invitatia lor si sansa de a participa la acest frumos festival.

In curand, promitem ca o sa puteti viziona materiale video de la festival si multe poze, dar pana atunci Pe Curand! La revedere!

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.