1 an de Forever Folk…suna atat de frumos si aproape imposibil de crezut…parca mai ieri 6 nebuni puneau la cale “lovitura secolului”. Sincer, nu stiam in ce ne-am bagat…la fel de sincer, nu ne-am asteptat nici un moment ca www.ForeverFolk.com sa fie un copil-minune si sa creasca intr-un an cat altii in zece.
Dar, “sa trecem la plebicist” cum spunea Conu’ Iancu…Iar “plebicistul” nostru a fost petrecerea aniversara “1 an de Forever Folk, 1 an de Folk in culori!”. Locatia a fost aceeasi cu a lansarii site-ului, clubul Big Mamou din Bucuresti. Poate tocmai pentru a ne intoarce acolo unde a inceput, in mod oficial totul.
Invitati alesi pe spranceana. Partea leului, folkisti: Daniel Iancu, Ovidiu Mihailescu, Tapinarii, Old Black’s si colegul nostru Marius Matache (Make), dar el doar pentru ca nu se putea sa nu ne manifestam si noi. Si pentru ca ne-am dorit mai mult decat muzica folk pentru cei ce ne-au fost alaturi pe 19 iunie 2009, l-am invitat la aniversarea Forever Folk si pe Toni Tecuceanu, actor, umorist si om de televiziune.
Dupa multe emotii si pregatiri intense – pliante, afise, tehnologie – seara a inceput cu un scurt cuvant de deschidere. O argumentare a serii, o cronica a primului an de existenta a ceea ce noi numim “Primul portal de muzica folk din Romania”.
Apoi a vorbit muzica pentru noi. Iar primii care au cantat au fost cei doi Old Black’s – Andreea Nedelcu si Dan Sandulescu – doi tineri talentati si in viitorul carora noi credem. Iar ei au cantat Time after time (versiunea Evei Cassidy), Marea lui Make, dar si Ain’t no sunshine. Vocea Andreei si acuratetea lui Dan pe chitara i-au cucerit pe cei din sala, care i-au rasplatit generos cu aplauze.
Dupa momentul de sensibilitate oferit de Old Black’s, clubul care in mod normal rasuna de acordurile muzicii folk, rock sau blues a fost cuprins de o liniste specifica mai curand salilor de teatru, ce a fost tulburata doar de hohotele de ras ale publicului. Si pe drept cuvant, pentru ca a fost randul lui Toni Tecuceanu sa cucereasca sala prin monologul intitulat “Groparul”. Replicile sale savuroase, interactiunea permanenta cu sala, realismul si actualitatea monologului, scenografia hazlie, toate au dus la un veritabil recital actoricesc, facandu-ne sa dam dreptate juriului (din care faceau parte regretatul Stefan Iordache si Emilia Popescu) care in 2006 i-a acordat Premiul pentru Cel mai bun tanar actor.
Cu inimile pline de voie buna, ne-am intors la muzica folk, pentru ca erau inca multi invitati ce isi asteptau nerabdatori randul. La rand urmau Tapinarii, fondatorii folkului alternativ, care au prestat alaturi de public Du-te naibii, Si zeii, Pescarus si Poeti monotoni, piese ce nu mai au nevoie de nici o prezentare.
Ne-am gandit ca ar fi corect fata de cei care ne citesc sa prezentam activitatile pe care echipa noastra le-a desfasurat din 19 iunie 2008, data de nastere oficiala a proiectului www.ForeverFolk.com. Asa ca am trecut la povestea “1 an de Forever Folk, 1 an de Folk in culori!”. Cu povesti despre evolutia site-ului, cu festivaluri si tot felul de evenimente pe care le-am sprijinit ca parteneri media, cu serile de folk din capitala, dar si cu planuri de viitor, pentru ca momentele de bilant sunt cele mai bune prilejuri de a face planuri. Si am lansat concursul de “urari pentru Forever Folk”.
Dar vorba lunga, cantare scurta, asa ca ne-am intors la muzica folk. Ovidiu Mihailescu, fost component al echipei Forever Folk a onorat si el invitatia de a sarbatori alaturi de noi primul an existenta al portalului nostru. Si nu a venit cu mana goala ci cu cateva din piesele sale cele mai cunoscute: Fericit-nefericit, Cipilica (piesa care da titlul celui mai nou album al sau), dar si Lily sau Cowboyul Nelu, alaturi de Daniel Iancu si Make (adica Za CorriDoors).
Si daca tot am vorbit de Daniel Iancu, l-am invitat sa ramana pe scena si sa ii tina in priza pe cei din sala. Doua piese sensibile – Acuarela si Mii de smaralde – au fost doar un argument ca Daniel este un artist complet. Pentru ca apoi voia buna a luat cuvantul si au urmat Alba ca zapada, Olguta gelofila, Ofiterul Radu sau Vine valu’ imi ia calu’, completat pe alocuri de aceeasi formatie The CorriDoors (formata de cei 3 – Daniel, Ovidiu si Make, prin rotatie).
Finalul? Make si „muraturile” lui, plus „Padurea cu alune”, Multi ani traiasca, plus sampanie, plus premiul la concursul „de urari” (un tricou personalizat cu Forever Folk), plus poze, plus pupaturi. Inclusiv „Pupat Piata Independentei”.
Un anisor…am crescut…datorita voua. Pentru o muzica ce nu moare niciodata. www.ForeverFolk.com
O galerie foto de la acest eveniment, realizata de Stefan Denes o puteti gasi aici
1 thought on “1 an de Forever Folk, 1 an de Folk in culori”
RandomPixels
(18 July 2009 - 00:15)si am reparat si RSS-ul! 🙂
felicitari inca o data si multi multi ani inainte!