Proiectii de filme Cinema spaniol in turneu

Cinema spaniol in turneu porneste de la o initiativa, realizata impreuna cu centrele Institutului Cervantes din toata lumea, care doreste sa puna in prim-plan pelicule cu mai putin de 50.000 de spectatori in salile de cinema, prin intermediul unui ciclu de patru filme recent produse.

Demersul vine ca urmare a interesului scazut din partea publicului spaniol pentru unele productii cinematografice contemporane, in ciuda calitatii artistice ridicate.

Proiectia peliculelor va fi insotita de un studiu de teren asupra relatiei cinema-ului cu publicul sau, in contexte politice si socio-culturale diferite. La Bucuresti, proiectiile vor beneficia de prezenta lui Guillermo Hita, expert in analiza si dezvoltarea de proiecte tehnologice, comunicare si administrare culturala, unul dintre responsabilii proiectului, si jurnalistul Pablo Caballero, consilier de presa.

Toate filmele vor rula la Cinema „Elvira Popescu“ al Institutului Francez, Bd. Dacia 77, Bucureşti. Peliculele sînt prezentate în versiune originala în limba spaniola, cu subtitrare în limba engleza. Biletele se pun în vînzare la casa de bilete a cinematografului, în ziua proiectiei (pretul unui bilet  – 7 lei).

Evenimentul este realizat in colaborare cu Asociatia „Cine español en ruta“, Ambasada Spaniei in Romania si Institutul Francez din Bucuresti.

PROGRAM

Luni, 26 aprilie, ora 19:00

Întoarcerea la Hansala

Chus Gutiérrez, Spania, 2008

Lungmetraj,  95 min.

Marţi, 27 aprilie, ora 18:00

8 întîlniri

Peris Romano şi Rodrigo Sorogoyen, Spania, 2008

Lungmetraj, 92 min.

Marţi, 27 aprilie, ora 20:00

Rusinea

David Planell, Spania, 2008

Lungmetraj, 107 min.

Miercuri, 28 aprilie, ora 18:00

25 de carate

Patxi Amezcua, Spania, 2008

Lungmetraj, 86 min.

Post Author: Raluca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.