FolkLung (Ep. 2): Cristina Andries feat. FolkFrate!

Conform regulamentului Festivalului FolkLung si programului intrarii in competitie a concurentilor (click aici pentru program), cea de a 2-a saptamana de festival o are ca “inculpat in concurs” pe Cristina Andries. Ea va fi sprijinita, conform aceluiasi regulament, de echipa FolkFrate!.

Ea va canta, ca proba in festival, vineri, 26 noiembrie la Suceava (La Fierarie Pub Boem) si sambata, 27 noiembrie la Gura Humorului (Pizzeria La Bomba).

Gazda celor doua seri va fi Adrian Bezna.

Cristina Andries este studentă la Facultatea de Arte Plastice, sectia Foto-video si redactor-sef al siteului de recenzii culturale www.mixuldecultura.ro.

A inceput să se joace cu muzica de cand mergea de-a busilea, dar prima chitara a primit-o la 14 ani, o Hora clasica pe care o vreme a scris poezii. A incercat să compuna piese si nu i-a iesit rau, dar inca lipsea ceva… Atunci a intrat in scena Mysha Ungureanu, dealtfel si chitaristul trupei Za’Duff, care i-a transformat cantecele in ceea ce sunt ele acum: o combinatie de folk, jazz, cu influente…. ghidate de inspiratie.

De inspiratia momentului sunt legati si invitatii Cristinei din cele două seri. FolkFrate! inseamnă mai mult decat trei oameni care pot presta sase ore in fiecare miercuri bucuresteana. FolkFrate!, adica Mysha Ungureanu, Teddy Olaru si Johnnie Macelaru’, este un melanj de teatru, surpriza si emotie sau, cum se descriu ei, PMS (poezie, muzica, suflet).

Asa ca nu va asteptati să auziti piese folk in variantele lor originale. Dar asteptati-vă să radeti mult, să vă simtiti ca pe scenă si să ridicati sprancenele la un What’s Up in varianta reggae, să zicem. Si, pana la urma, nu despre asta e vorba?

Post Author: Marius Matache

1 thought on “FolkLung (Ep. 2): Cristina Andries feat. FolkFrate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.