FolkLung (Ep. 7): Descantec

Episodul 7 al Festivalului FolkLung ii aduce in Bucovina pe iesenii de la Descantec. Concurentii vor sustine 2 concerte ce vor avea loc vineri, 14 ianuarie, Suceava (La Fierarie Pub Boem) si sambata, 15 ianuarie la Gura Humorului (Pizzeria La Bomba). Pretul biletului este de 5 lei, reprezentand donatie catre fondul de premiere al festivalului. Gazda celor doua seri va fi Adrian Bezna.

Infiintata in septembrie 2007, grupul folk iesean Descantec este alcatuit in acest moment din Cristina Dima, Roxana Amarandi si Radu Andrei. In 2010 au obtinut zece premii la festivalurile de profil din tara, cele mai importante fiind Marele Premiu al Bucovinei “Mircea Streinul”, in cadrul festivalului concurs “La Suceava in Cetate” si Premiul I la Festivalul-concurs “Baladele Dunarii”, de la Galati.

Cei trei membri ai trupei isi doresc ca, in timp, sa abordeze un gen muzical care sa ii defineasca mai mult decit reusesc acum prin folk. “Folkul pentru noi este doar un punct de plecare spre ceva care sa fie, sper eu, doar al nostru”, spune Andrei Radu, liderul trupei.

Descantec – Sa fie joi

Post Author: Marius Matache

1 thought on “FolkLung (Ep. 7): Descantec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.