Festivalul FolkEver 2011, Siret, 10-12 iunie

Asociaţia Pentru Cultură şi Solidaritate “Peter Tomaschek”, cu sprijinul Primăriei Oraşului Siret şi al Consiliului Local Siret, organizează în perioada 10-12 iunie 2011 ediţia a 3-a a Festivalului Naţional de Muzică Folk şi Poezie Folkever.

Folkever este conceput ca o manifestare  artistică şi culturală care se adresează atât interpreţilor individuali de muzică folk din ţară, cât şi tinerilor poeţi. Festivalul are drept scop descoperirea şi promovarea de noi talente interpretative şi de creaţie ale muzicii folk şi ale poeziei.

Manifestarea va avea două secţiuni:

  • Secţiunea I, “Poezie – creaţie”;
  • Secţiunea a II-a, care va cuprinde “Concursul” de muzică folk, vineri 10 iunie şi sâmbătă 11 iunie 2011, şi „Gala Laureaţilor”, duminică, 12 iunie 2011, începând cu ora 18.

CONDIŢII DE PARTICIPARE

Secţiunea muzică

Festivalul-concurs Folkever se adresează tuturor interpreţilor de muzică folk cu calităţi componistice şi interpretative, cu vârsta minimă de 17 ani şi maximă de 35 de ani. Participarea în concurs poate fi doar individuală. În vederea participării, cei interesaţi, pentru secţiunea concursului de muzică folk, vor trimite, până la data de 25 mai 2011 (cei pentru concursul de poezie vor respecta şi ei această dată pentru trimiterea documentelor de  concurs), pe adresa de e-mail: folkever@gmail.com, următoarele:

  • Fişa de înscriere, conform modelului anexat;
  • 2 piese propuse pentru concurs ( creaţii proprii, format mp3, pe e-mail, la adresa specificată mai sus);
  • Copie după cartea de identitate;

Pe baza materialului audio primit, un juriu va preselecta concurenţii. Concurenţilor admişi li se va comunica telefonic rezultatul preselecţiei, până la data de 3 iunie 2011. Prezenţa concurenţilor confirmaţi se va face în ziua de 10 iunie 2011, cel târziu ora 12.00 la Siret. Tuturor concurenţilor li se vor asigura condiţii de masă pentru zilele de festival şi cazare.

Ordinea intrării în concurs se va decide prin tragere la sorţi. Clasamentul se va realiza pe baza notelor acordate de juriu. În cele trei seri, vor avea loc recitaluri susţinute de nume consacrate ale muzicii folk.

Secţiunea poezie

Festivalul-concurs va avea din acest an şi secţiunea de poezie, separată de cea de muzică, unde vor participa tineri poeţi cu vârste cuprinse între 17 şi 30 de ani, care se vor putea înscrie în conscurs trimitând la adresa Primăria oraşului Siret, oraş Siret, strada 28 Noiembrie, nr. 1, cod 725500, cu specificaţia pentru concursul de poezie Folkever, un număr de 5 creaţii personale, tehnoredactate, care vor fi puse intr-un plic mare pe care se va scrie doar motto-ul pe care şi-l va alege concurentul. În plicul mare se va pune un al plic mic, care va fi închis şi pe care se va scrie acelaşi Moto ca pe plicul mare iar în interiorul plicului mic se va introduce un CV al participantului. Câştigătorul Trofeului pentru poezie va fi invitat la la Siret, pentru a lua parte la toate acţiunile din cadrul festivalului şi îşi va prezenta creaţiile în faţa tuturor celor prezenţi.

Informaţii suplimentare pot fi furnizate, prin telefon, la numărul 0746/132218 sau la adresa de e-mail folkever@gmail.com persoana de contact fiind iniţiatorul şi directorul festivalului, Ioan Mateiciuc.

JURIUL ŞI PREMIILE FESTIVALULUI

Juriul are în componenţa sa personalităţi ale muzicii de gen, iar pentru concursul de poezie, poeţi consacraţi. Deciziile juriului sunt inatacabile. Juriul preselecţiei se va afla sub directa coordonare a Preşedintelui juriului de concurs. Clasamentele finale sunt confidenţiale şi vor fi făcute publice numai pe scena Galei laureaţilor. Laureaţii care nu vor fi prezenţi la Gala de decernare a premiilor vor fi descalificaţi.

Pe baza selecţiei, vor fi atribuite următoarele premii:

  • TROFEUL FOLKEVER;
  • Trofeul Folkever pentru poezie;
  • Premiul special al juriului;
  • Premiul de interpretare;
  • Premiul de creaţie (muzică şi text);
  • Premiul ForeverFolk – 10 albume cu muzică folk.

Şi la această ediţie a festivalului pot apărea premii din partea sponsorilor. Valoarea premiilor este cea efectivă, care rezultă după aplicarea coeficientului de impozitare. În funcţie de situaţia concretă, juriul va putea să redistribuie premiile, în cadrul sumelor totale alocate. Premiile vor fi înmânate de către preşedintele juriului, în prezenţa organizatorilor, în cadrul unei festivităţi, care va fi urmată de o Gală a Laureaţilor şi, separat, de recitaluri extraordinare, susţinute de invitaţi. Fiecare participant în concurs va primi o diplomă de participare.

Post Author: Marius Matache

4 thoughts on “Festivalul FolkEver 2011, Siret, 10-12 iunie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.