Piese ce merită ascultate (Ep. 65)

Pentru că luni, 1 august, începe la Calafat cea de a 14-a ediţie a Taberei Naţionale de Muzică Folk, ne-am gândit ca la Piese ce merită ascultate să vă propunem 2 piese ce au legătură cu acest eveniment extrem de important pentru comunitatea folk.

Prima piesă este imnul taberei, compus (muzică şi versuri) de Cristian Buică (decanul prezenţelor în tabără) in tren, pe drum spre una din ediţiile taberei. Imnul poate fi gasit in mai multe variante pe youtube, deoarece in fiecare an, in functie de artistii prezenti, au aparut si disparut unele strofe din piesa. Va prezentam, in premiera, prima varianta de studio a piesei intitulate Dacă vrei să fii bogat.

Cristian Buică – Dacă vrei să fii bogat

Cea de a 2-a piesă este de dată mai recentă, mai exact ea a fost compusă la ediţia 2010 a taberei şi este un “drept la replica” muzical dat “veteranilor” de artiştii tineri prezenţi în tabără. Intitulat Imnul tânăr al Taberei de la Calafat 2010 sau Asta-i muzica ce-mi place (care este sloganul taberei), este disponibil doar într-o variantă “live”. Printre artiştii prezenţi pe scenă se numără Alexandra Sidor, Ionuţ Mangu sau grupurile Descântec şi Icarus.

Various folk artists – Asta-i muzica ce-mi place

zp8497586rq

Post Author: Marius Matache

1 thought on “Piese ce merită ascultate (Ep. 65)

Comments are closed.