Piese ce merită ascultate (Ep. 66)

Episodul cu numărul 66 din seria Piese ce merită ascultate are ca invitaţi doi folkişti din Iaşi şi anume Sebastian Albu şi Cosmin Văman.

Cosmin Vaman are 27 de ani şi încă din copilărie, deşi fără acordul lui, mama l-a dus la cursuri de chitară şi mai apoi de pian. Este un ascultător declarat de R.E.M., Keane, Katie Melua, iar dintre artiştii români îi ascultă cu pasiune pe Alexandru Andrieş şi Taxi. Nu se consideră un folkist 100%, dar apariţiile sale în public se fac doar alături de o chitară, iar comunitatea folk l-a adoptat instantaneu. De circa 1 an, cântă pe scenele din Iaşi, fapt ce i-a adus o mulţime de satisfacţii, cel mai important fiind, după cum spune chiar el,  faptul ca a intalnit in felul asta multi oameni faini. La Piese ce merită ascultate vă propunem să ascultaţi cântecul intitulat Puţin câte puţin.

Cosmin Vaman – Puţin câte puţin

Tot de pe malul Bahluiului vine şi Sebastian Albu, un folkist ce în copilărie îşi dorea să fie toboşar. De chitară se apucă la 14 ani, reproducând tot ce îi gâdila urechile în mod plăcut de la radio. Compune primele piese în perioada liceului, iar în 1996 înfiinţează grupul Pur şi simplu, alături de care activează în cadrul cenaclului Moldavia de la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi. Cu grupul participă la mai multe festivaluri de folk din ţară (“Portative folk” Iaşi, Galaţi sau “Om Bun”) unde câştigă mai multe premii. Din 2003 îşi continuă proiectele muzicale în variantă solo. Melodia cu care vine la Piese ce merită ascultate se numeşte Cine e Ulysse.

Sebastian Albu – Cine e Ulysse

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.