Marius Matache, Folk Band Imperfect si Puiu Cretu in Mojo

Acum ca sezonul estival a luat sfarsit, incepem iar sa numaram din ce in ce mai multe seri de folk in Bucuresti. Printre ele se numara si cele din clubul Mojo, gazduite de Ovidiu Mihailescu, ce vor avea loc in fiecare zi de marti.

Saptamana aceasta, mai exact 20 septembrie, invitatii serii au fost Marius Matache si Folk Band Imperfect (Radu Tudoroiu – percutie, Alex Nichita – vioara, chitara) alaturi de Puiu Cretu. Dar “vedeta” serii a fost Alex Nichita, ce pe intreg parcursul concertului s-a aflat pe scena, cantand alaturi de baieti timp de aproape 2 ore si jumatate.

N-au lasat publicul sa astepte prea mult asa ca s-a dat startul serii cu piesa Se duc iubirile, cand scena devenea prea mica pentru toti cei 4 invitati ai seriiCum in aceasta saptamana l-am fi aniversat pe Vali Sterian, au presarat intre piesele proprii cantecele Cantec de oameni, Iluzia unei insule si Antirazboinica.

Dupa Dragostea in fan a lui Puiu Cretu, acesta a lasat scena in grija lui Make si ai sai “coechipieri” Alex si Radu pentru Poem cu cai, Dali, Fara cifra doi si Marea.

La ora actuala, poate unul din cei mai cantata poeti in randul folkistilor este Sorin Poclitaru, versurile lui regasindu-se in piese cu mult umor (precum balada inchinata unei bormasini) sau  emotie. Pentru ca Puiu a dorit sa demonstreze ca in orice piesa pune mult suflet dar si mai multa pasiune, a fost nevoit sa schimbe consecutiv doua corzi ale chitarii. Tot la capitolul multa pasiune a fost si indemnul sau avertismentul Nu mai fumati!, iar  repercursiunile le puteti afla doar ascultand piesa.

Seara a continuat cu Tamplarul priceput, o Despartire in flori, Eu si nu mai, piese din repertoriul lui Puiu. Mai tarziu ne-am intors La piata si in ton cu anotimpul am ascultat Toamna, Colind pentru prieteni (ca intotdeauna cantata de public) urmate de Carciuma. Si pentru ca au cantat suficient separat, piesele Amintire cu haiduci, Fara petale, Caii liberi si Cantecul bufonului i-au reunit pe scena. Iar in incheiere, ne-au “indemnat” sa plecam spunandu-ne Hai acasa dar nu fara un amalgam de piese Phoenix.

Pentru ForeverFolk,
Raluca Chirculescu

Post Author: Raluca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.