Intamplari in Orasul cu Oameni – Editia de Bucuresti

Concertul de joi, 22 septembrie, din Clubul Joy (fostul A’live) a reprezentat deschiderea serilor de folk si nu in ultimul rand, o continuare a Facebook Family Folk Festival de la Rasnov ce a avut loc la inceputul lunii. Festivalul a fost gazduit de Adrian Bezna si a adunat numerosi folkisti intr-o incercare de a porni o noua traditie in randul evenimentelor folk. Daca a fost sau nu un succes, cel mai probabil vom vedea la o editie viitoare, insa concertul din Joy a avut rol dublu, reintalnirea folkistilor de prin fiecare colt de tara si din afara ei, dar si  recuperarea unor pagube.

Lista celor ce aveau sa cante era lunga asa ca pentru inceput fiecare urma sa stea pe scena pret de 2 piese, asa ca imediat ce problemele cu sunetul s-au rezovat Puiu Cretu alaturi de Alex Nichita au dat startul serii cu Om bun si Amintire cu haiduci. Primii din lista au fost Ioana Pinzariu si colegul “provizoriu”  Liviu Teodorescu, colegi de doar 2 zile au cantat Toate drumurile duc si All I ever wanted (piesa compusa de Liviu).

A urmat Doru Stanculescu alaturi de Sorin Minghiat intr-un scurt recital; au fost Ai, hai, Cum se naste un mit si desigur Fara petale, dar nu si fara “aportul” lui Dan Andrei Aldea. Din intreaga lista de artisti, poate cel pe care personal l-am asteptat cel mai mult a fost Nicu Zota si chiar daca a cantat doar 3 piese, nu a dezamagit. Pentru ultima piesa a chemat-o pe scena pe Tatiana Ojog, jumatatea feminina a grupului Fox Studis pentru a canta impreuna piesa 10 ani a lui Dinu Olarasu.

Alt moment mult asteptat a fost aparitia pe scena a proiectului Denvar, venit tocmai din Bulgaria pentru a canta adaptari ale unor piese romanesti sau piesele lui Vali Sterian, caci Stefan Geraksiev este poate unul din cei mai mari fani. Au fost momente in recitalul lor cand transpuneau intreaga sala intr-o scena de western, fascind publicul.

Revenind la Intamplarile din Orasul cu Oameni de la Rasnov, a urmat un moment de decernare de diplome si multumiri participantilor. Urmatorul invitat a fost Cezar Petrovici si Puterea sa alegi si O zi macar, cantata alaturi de Eugen Avram. Un alt premiat a fost Cristi Dumitrascu, care de asemenea a dorit sa-i aduca un omagiu lui Vali Sterian, povestind intamplari in care s-au regasit amandoi si cantand Vom fi ce-am fost.

Noaptea a continuat pana tarziu, urmand ca pe scena sa urce Eugen Avram, Fox Studis, Adrian Bezna, Ovidiu Mihailescu, Puiu Cretu si Alex Nichita si nu numai, dar orele fiind inaintate, recenzia se opreste aici. Daca ati fost partasi la concert poate veti continua in comentarii sirul evenimentelor.

Post Author: Raluca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.