Festivalul Naţional de Muzică Folk “Chitara Dunării”, Călăraşi 2011

Cea de a 4-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Folk “Chitara Dunării” va avea loc în perioada 21–23 octombrie 2011, în organizarea Centrului Cultural Judeţean Călăraşi. Festivalul are un caracter competiţional, având ca scop susţinerea fenomenului folk din România, prin scoaterea la suprafaţă a potenţialului latent al viitorilor artişti şi integrarea acestora în circuitul naţional al genului.

Regulament de concurs

 1. Concursul este deschis oricărui interpret sau grup folk (până la 3 persoane), care poate prezenta cel puţin două compoziţii personale şi o piesă din repertoriul de gen consacrat;
 2. Piesele prezentate în concurs trebuie să aparţină repertoriului românesc şi să fie interpretate în limba română;
 3. Pentru fiecare piesă prezentată în concurs, trebuie menţionat compozitorul şi textierul;
 4. Concursul nu impune nicio limită de vârstă concurenţilor;
 5. Pentru înscrierea la concurs, participanţii vor completa şi expedia formularul de înscriere însoţit de:
 • CD cu două piese (compoziţii proprii) în format MP3;
 • C.V. (care să conţină şi un număr de telefon mobil);
 • Copie după B.I./C.I

la adresa: Centrul Cultural Judeţean Călăraşi, Strada Independenţei nr. 20, Judeţul Călăraşi, Cod 910021cu menţiunea: Festivalul Naţional de Muzică Folk “Chitara Dunării”  sau  pe adresa de e-mail: calarasifolk@yahoo.com, până la data de 17 octombrie 2011.

Preselecţie concurenţilor admişi în concurs se va face în perioada 17-19 octombrie 2011, urmând a fi înştiinţati telefonic, până la data de 20 octombrie dacă au fost admise/respinse la preselecţie. Concurenţii admişi se vor prezentala Sala C.C.J. Călăraşi în data de 21 octombrie 2011, cel târziu până la orele 12:30. Organizatorii vor asigura cazarea şi masa doar concurenţilor admisi, şi doar în perioada desfăşurării festivalului (21 – 23 octombrie, inclusiv).

Jurizare

În vederea asigurării unei trasparenţe totale şi a unei departajări corecte a concurenţilor, aceştia vor fi observaţi de către două echipe de jurizare care vor acorda note astfel:

 • Note pentru interpretare, acordate de personalităţi ale genului;
 • Note pentru popularitate, acordate de persoane din partea publicului spectator;

Media notelor va stabili clasamentul concursului.

Premiile festivalului

 • Trofeul “Chitara Dunării” – 2.000 lei;
 • Premiul I – 1.500 lei;
 • Premiul II – 1.000 lei;
 • Premiul III – 700 lei;

Valorile premiilor sunt brute. Laureatul şi concurenţii premianţi vor evolua în spectacolul de Gală al festivalului. Neprezentarea la spectacolul de Gală atrage după sine anularea premiului. Concurentul sau grupul distins cu trofeul festivalului nu va mai putea participa la ediţiile viitoare ale concursului, decât ca invitat în recital.

 Informaţii suplimentare despre festival se pot obtine la telefon/fax:  0242.314925 sau prin e-mail: calarasifolk@yahoo.com

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.