Noutăți despre Bob Dylan

Considerat unul din artiștii care au consacrat genul folk, dar și un poet foarte apreciat în SUA, Bob Dylan este și…artist plastic. Desenează încă din copilărie, iar din anii ’60 a început să picteze. În 2006, Ingrid Mössinger i-a cerut permisiunea să expună la Kunstsammlungen Chemnitz (Germania) desenele din cartea apărută în  1994, Drawn Blank. Acestea însă nu au putut fi…găsite, Dylan a luat decizia de a le picta (el consideră că desenele și schițele sunt tablouri ce urmează a fi pictate, ce ar putea fi pictate sau care nu vor fi niciodata pictate). Iar în 2007-2008, muzeul german a expus colecția Drawn blank series. Detalii despre artistul plastic Bob Dylan găsiți într-un interviu realizat de John Elderfield.

Și dacă tot vorbim de Bob Dylan, casa de discuri Egyptian Records (patronată de Bob Dylan) a lansat albumul The Lost Notebooks of Hank Williams. Albumul este o colectie de 12 texte ce nu au fost niciodată publicate ale lui Hank Williams, unul din “băieții răi” ai muzicii country, dar care în doar 29 de ani de viață a reușit să influențeze fundamental genul. Deși nu avea nici un fel de cunoștințe muzicale, Hank Williams a debutat la doar 14 ani, iar între 1948 și 1953 a avut nu mai puțin de 11 piese pe primul loc în topurile de profil. Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără Your Cheatin’ Heart, I Saw the Light, I’m So Lonesome I Could Cry sau Cold, Cold Heart.

Albumul The Lost Notebooks of Hank Williams s-a bucurat de contribuția unor nume ca Norah Jones, Alan Jackson, Sheryl Crow sau Vince Gill, iar Time Magazine l-a numit “comoara pierdută a Nashville-ului”. Setlist-ul albumului include următoarele piese:

 1. You’ve Been Lonesome, TooAlan Jackson
 2. The Love That FadedBob Dylan
 3. How Many Times Have You Broken My Heart?Norah Jones
 4. You Know That I KnowJack White
 5. I’m So Happy I Found YouLucinda Williams
 6. I Hope You Shed a Million TearsVince Gill and Rodney Crowell
 7. You’re Through Fooling MePatty Loveless
 8. You’ll Never Again Be MineLevon Helm
 9. Blue Is My HeartHolly Williams
 10. Oh, Mama, Come HomeJakob Dylan
 11. Angel MineSheryl Crow
 12. The Sermon on the MountMerle Haggard

Albumul este disponibil pe Amazon.com

Post Author: Marius Matache

1 thought on “Noutăți despre Bob Dylan

  […] Cum nu era nimic “pe rol” in muzica folk autohtona pe ziua de azi, m-am gandit sa arunc un ochi peste granita. Aka sa vedem ce mai face domnul Bob Dylan, pe care il stim cu totii drept un tip foarte prolific. Imposibil sa nu gasesti ceva nou la el despre care sa scrii. Si evident ca am gasit, doar ca articolul nu s-a nascut cat ai bate din palme, ci a necesitat vreo 2 ore de citit (il gasiti aici). […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.