Concert Marius Daşcău în Cool Cat

De trei săptămâni s-a inaugurat o nouă seară de folk în Bucureşti, în clubul Cool Cat, o veche casă elegantă şi intimă transformată în aşa fel încât să poată găzdui concerte. Săptămâna aceasta am avut ocazia (personal pentru prima dată) să ascult un concert al lui Marius Daşcău, un artist tânăr, proaspăt premiat în cadrul festivalului Ziua de Mâine de la Alba Iulia şi care a contribuit cu două piese pentru albumul colectiv Folk din pana mea!.

Marius Daşcău – Penultima zi a vieţii mele

Fiind un loc încă necunoscut publicului, concertul a fost unul între prieteni, cu piese proprii şi coveruri autohtone şi nu numai. Marius nu a fost singur, între piesele lui strcurându-se şi un mini recital al Anei Maria Dumitru.

Seara a început cu piesa Unde nici norii nu ajung, piesa prin care l-am descoperit pe Marius. Despre momentele de scurtă nebunie din viata lui ne-a spus Doar un pic. La cea de-a treia piesa, deja publicul fredona alături de el Que sera, sera. O surpriză plăcută a fost o altă adaptare a textului Dali care deja cunoaşte alte doua variante (a lui Ovidiu Mihailescu – autorul versurilor – şi a lui Marius Matache).

Dacă de ceva timp vă tot spuneam că, la ora actuală, Sorin Poclitaru este unul dintre cei mai “cântaţi” poeţi, Marius ne-a cântat Ne-am căutat şi V-am povestit, piese pe versurile lui Sorin. Declarându-se fan Damien Rice, Marius a cantat Nine crimes şi Older Chests, într-o interpretare proprie.

Cât Marius lua o scurtă pauză, locul i-a fost luat de Ana Maria Dumitru, pentru un moment de coveruri Joan Baez (Where have all the flowers gone), Conexiuni (Tu), Zoia Alecu (Trei galoşi) şi nu numai.

Invitatul serii şi-a reluat locul pe scenă, cântând American Pie (Don McLean), Întelegere (Mircea Baniciu)Fără petale (Doru Stănculescu), Cântec şoptit (Poesis). Revenind la piesele proprii, nu au lipsit Penultima zi a vieţii mele şi Minunat.

Seara a fost o surpriză plăcută, un concert care i-a ţinut pe cei prezenţi atenţi pe tot parcursul, care au fredonat atunci când recunoşteau piesele şi l-au răsplătit cu aplauze. Poate la următorul concert mai mulţi oameni îl vor descoperi pe Marius Daşcău cu puţin ajutor şi din partea nostră prin clipul piesei Minunat:

Post Author: Raluca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.