Înscrieri la Festivalul Național de Artă pentru liceeni „Florian Pittiș”

Ajuns deja la cea de-a V-a ediţie, Festivalul-concurs de artă pentru liceeni în memoria lui Florian Pittiş, se va desfăşura în acest an în luna mai, la Sala Izvor a Teatrului Bulandra, pe parcursul a trei seri. Pornind de la idee că cea mai bună formă de educaţie pentru un tânăr este practicarea unei forme de artă, dar şi de la faptul că Florian Pittiş a fost absolvent al Colegiului Naţional Gheorghe Lazăr, elevii acestui colegiu creează deja o tradiţie în organizarea unui festival de succes (promotorii proiectului fiind Consiliul Elevilor şi Trupa de teatru AS).

Festivalul va fi împărţit pe secţiuni, după cum urmează:

  1. Ziua 1 – secţiunea muzică. În urma preselecţiei se vor alege cei mai buni 10 înscrişi, urmând ca aceştia să susţină un mini recital live, compus din 2 piese. Conform regulamentului, una dintre piese este obligatorie din repertoriul lui Florian Pittiş.
  2. Ziua 2 – secţiunea teatru. În urma preselecţiei, se vor alege cele mai bune 5 trupe de teatru. Acestea vor prezenta un spectacol a cărui durată este cuprinsă între 15-30 minute.
  3. Ziua 3 – gala şi festivitate de premiere. În cadrul festivităţii, se vor acorda premii participanţilor, fiecare secţiune având clasament şi premii proprii. Se vor acorda premii pentru secţiunile individual şi grup. Cum festivalul încurajează înscrierea spectacolelor/pieselor muzicale scrise de elevi, vor exista premii şi pentru categoria scenariu/text.

Ca la fiecare ediţie precendentă, după festivitatea de premiere va avea loc un recital susţiunt în memoria lui Florian Pittiş. Anii trecuţi, în gală au fost prezenţi: Mircea Vintilă, Nicu Alifantis sau Mircea Baniciu. Ȋn toate cele trei zile ale festivalului, intrarea este liberã.

Pentru participanţii din afara Bucureştiului, organizatorii asigurã masa şi cazarea pe tot parcursul festivalului.

Pe lângã festivalul în sine, vor exista şi ateliere de lucru/creaţie susţinute de profesionişti în domeniu, actori ai teatrului “Lucia Sturdza Bulandra” şi muzicieni. Acestea se vor desfãşura în dimineaţa festivitãţii de premiere în cadrul Colegiului Naţional “Gheorghe Lazãr”.

Înscrierile la festival se fac pe baza urmatoarelor documente:

1. O înregistrare Avi/ Dvd (secţiunea teatru / muzică ), Audio (secţiunea muzica) ;

2. Un C.V al trupei , care trebuie sa conţină: lista cu distribuţia in ordinea intrarii in scenă / membrii trupei, (elevi si coordonatori); Scurt istoric al trupei (participari la concursuri, rezultate obtinute etc.).; date de contact.

3. Copii xerox dupa prima pagina a carnetului de elev vizat pe anul scolar 2011-2012 pentru fiecare elev participant la festival.

 Aceste documente se depun / se trimit prin posta. la secretariatul Colegiului National „Gheorghe Lazar” ( Bulevardul Regina Elisabeta nr.48 , sector 5), pana pe data de 2 aprilie 2012. Materialele trimise vor fi analizate de catre o comisie de specialitate, care va selecta trupele ce isi vor prezenta prestatia in cadrul Festivalului National de Arte pentru Liceeni „FLORIAN PITTIS”.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.