Brasov International Film Festival & Market

Numeroaselor festivaluri de film din România li se alătură un nou eveniment, un nou festival anual de film dedicat filmelor de lung metraj non-violente ce va avea loc la Braşov în perioada 19-29 iulie.

Locația principală a festivalului și a pieței va fi monumentalul Teatru Dramatic ,,Sică Alexandrescu”, din centrul istoric al orașului ce va gazdui ecranizări libere publicului în Piața Sfatului, a vechiului oraș.

Regizorul de film, Bruno Pischiutta, președintele consiliului de administrație al Global Film Studio, sursa de finanțare a evenimentului, declara: ,,Compania noastră are un interes pe termen lung în ceea ce privește transformarea Brașovului într-un centru internațional de producție de film. Festivalul va primi călduros creatori de film, distribuitori de film, media și personalități mondiale. Le va da șansa de a descoperi acest oraș deosebit de frumos, Brașov, cu tot ceea ce are el de oferit în materie de locații de filmare, talente și profesioniști ai filmului. Vrem ca Brașovul să devină în timp un loc strategic de întâlnire pentru producătorii și distribuitorii de film în Europa. De asemenea credem, că acest eveniment va ajuta să atragă mai mulți turiști din străinătate în oraș.”

Festivalul va gazdui în cadrul concursului 9 ecranizări de lung metraj  ce vor fi difuzate la Teatrul Dramatic iar filmele ecranizate în Piață vor fi în afara competiției. Toate filmele sunt de lung metraj, non-violente, în limba engleză sau cu subtitrări în engleză.

Brasov Film Center şi Primaria Brasov au semnat un contract de parteneriat pentru o perioadă de 5 ani pentru organizarea acestui festival de film de 11 zile in Braşov. Aşadar ne putem aştepta la o serie de evenimente de acest tip în care numeroşi regizori din întreaga lume vor dori îşi expună creaţiile.

Mai multe informaţii despre acest festival puteţi găsi pe site-ul http://www.rollywood.org/.

Post Author: Raluca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.