Daniel Iancu a început înregistrările la un album în portugheză

Asa cum am spus si in titlu, prietenul nostru Daniel Iancu a început înregistrările la un album în limba portugheză. Cum o astfel de initiativa ni se pare foarte interesanta, l-am luat imediat la intrebari pe artist, iar mini-interviul rezultat il puteti citi mai jos.

1. De ce un album in limba portugheza? E moda? (vezi cantaretii brazilieni in voga, Michel Telo, Gustavo Lima etc.).

1. Un album in limba portugheza penru ca iubesc muzica brazilienilor, pentru ca vorbesc limba lor, iar ei ma inteleg cand le vorbesc, deci nu rostesc vorbe cantate dupa ureche, asa cum se aude din ce in ce mai des pe posturile de radio romanesti…si pentru ca asa m-au rugat ei. Sa cant si in portugheza, ca sa inteleaga si ei ceva. Deci nu e moda. Chiar simt sa scriu si sa cant in portugheza. Am cui sa ma adresez.

2. Cine scrie textele pieselor?

2. Vor fi cateva traduceri ale cantecelor mele mai vechi, dar si poeme originale. Unul dintre poeti se numeste Marcelo Moraes Caetano, profesor universitar la Universitatea din Rio, pianist exceptional, poet si autor printre altele al primei Gramatici Portugheze moderne.

3. Cu cine colaborezi la album?

3. Colaborarea este deschisa. Deja am o colaborare cu un coleg de munca, Vitor Salomao. A scris un frumos cantec care se cheama Santo Antonio, pe care deja l-am inregistrat in interpretarea mea. Sper ca in primavara Vitor sa ajunga la mine acasa, sa tragem ceva voci in duet. Pe parte de orchestratie cu Adi Stavian, un excelent orchestrator si inginer de sunet, cu un foarte bun chitarist constantean, Stefan Craciun….si mai vedem.

4. Cand estimezi ca va fi gata albumul?

4. As vrea sa-l dam gata cel tarziu in primavara, ca sa putem sa facem o promovare frumoasa. Dar planul meu este sa patrund si pe piata din Brazila. Deja am ceva semne foarte bune….Doamne-Ajuta !

5. Ce ar mai fi de spus despre album, în acest moment?

5. Albumul nu va copia nici unul din stilurile muzicale din Brazilia: MPB, forro, certaneja, samba, bossa nova…etc. Va fi pur si simplu stilul meu, cu cantece in portugheza braziliana. Vor fi povesti simple de viata (vezi Menina Flor, care deja este postat pe Youtube). Sunt sigur ca nu o sa dezamagesc publicul romano-brazilian.

Si daca tot am vorbit de piesa Menina flor, o aveti in clipul de mai jos. Iar noi asteptam cu interes albumul.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.