Recomandari de weekend in Bucuresti

Daca nu plecați din Bucuresti, profitând de weekend-ul prelungit, ne continuam obiceiul de va face cateva recomandari. Mai ales ca se aproprie sarbatorile si e timp se plimbat prin targuri (vremea se anunta a fi de partea noastra), dar avem si teatru si muzica, destul cât să aveți de unde alege.

Teatrul Masca vă așteaptă, sâmbătă și duminică, de la ora 11, cu intrări gratuite la spectacolele Canarul Albastru și Prostia Omenească. Tot ce trebuie să faceți este să sunați înainte, pentru rezervare, pentru că sala de spectacole nu e foarte mare. Detalii găsiți aici.

La Ateneul Roman, acest final de săptămână este unul plin. Sâmbătă, 1 decembrie, vă așteaptă Royal Baroque, un concert susținut de camereta regală, ansamblu format în 2009. De altfel, acesta este primul concert dintr-o serie de cinci, unite sub titulatura Royal Sound, care prezintă un periplu prin etapele istoriei muzicii, folosindu-se de mai multe mijloace de expresie (muzică, poezie, teatru non-verbal, pictură). Toate concertele în vor avea la pupitru pe dirijorul austriac de origine chineză Jin Wang, un nume cunoscut pasionaților de gen din România.

Duminică, 2 decembrie, cea de-a doua ediție a Zilelor Lipatti propune un maraton de pian, la Ateneu. Aducând pe același afiș doi tineri promițători români (Mihai Litivoiu și Andrei Licareț), și doi interpreți renumiți internațional (Alfredo Perl și Nicolai Luganski), evenimentul va cuprinde lucrări semnat de Beethoven, Schumann, Ravel, Enescu, Bach, Lipatti şi Chopin, pentru recitalurile ce încep de la ora 16, și opusuri din creaţia lui Leos Janacek, Franz Liszt şi Serghei Rahmaninov, pentru spectacolul susținut de pianistul rus Nikolai Luganski de la ora 21. Detalii despre maraton, pianiști și program găsiți aici.

EducaTIFF la București. Proiectul demarat în 2009 cu scopul de (re)aprinde pasiunea publicului tânăr şi foarte tânăr pentru magia artei cinematografice și de face din educația cinematografică un mod prin care tinerii își dezvoltă percepția critică, dar își și dezvoltă propria creativitate, poposește pe Dianei 4, între 1 și 22 decembrie, în fiecare sâmbătă, de la ora 12. Filmele propuse pentru vizionare sunt animația franțuzească Tabloul (2011, Franța – Belgia), pe 1 decembrie; Karla şi Jonas (2010, Danemarca, genul Family, 11+), pe 8 decembrie; Persepolis (2007, Franţa, Animaţie, 11+), pe 15 decembrie; Ursul uriaş (2012, Danemarca, genul Animaţie, 8+), pe 22 decembrie. Intrarea la filmele EducaTIFF este liberă, în limita locurilor disponibile.

Pasionații de modelism au motive să se bucure din plin în acest weekend. Prima ediție a Expo Modelism se desfășoare de vineri până duminică, la Grand Arena Mall, dedicată pasionaților si iubitorilor de hobby-uri cum sunt automodelismul, navomodelismul, aeromodelismul, modelismul static. În cadrul expoziției vor fi standuri de automodele, standuri de diorame și machete statice pentru colecționare, standuri de trenulețe, dar și zone delimitate pentru aeromodele și automodele unde firmele participante vor face demonstrații și prezentări ale ultimelor apariții pe piață. Detalii găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului.

Pentru final, ce-ați zice dacă, pe lângă câteva cumpărături (pentru voi, pentru decorațiunile de Crăciun, pentru cadouri) ați face și o faptă bună? Talcioc Urban pentru Matei se desfășoară sâmbătă, 1 decembrie, de la ora 10:00, pe strada Naum Râmniceanu, nr 5. Vor fi acolo de la haine la produse cosmetice organice, de la decorațiuni la brioșe, toate puse în vânzare cu scopul de a îl ajuta pe Matei să strângă banii pentru o operație ce-i va oferi șansa la o viață normală. Detalii găsiți aici.

 Acestea fiind spuse, vă dorim un weekend minunat!

Post Author: Oana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.