Lansarea albumului Dor de-acasă la București

Liviu Nechita - Dor de-acasăPe 12 martie, la Aida Cafe din Bucuresti, a avut loc lansarea albumului Dor de-acasă, primul album solo al lui Liviu Nechita, unul dintre prietenii de suflet ai Forever Folk. Liviu este stabilit în Italia de câțiva ani buni, dar a ales să lanseze acest album în România, într-o serie de concerte ce au avut loc în Iași, Piatra Neamț și, bineînțeles, București. Pentru fanii muzicii folk, Liviu le este cunoscut drept unul dintre componenții Prefix 032, formație alături de care a participat la diverse festivaluri și a concertat, înainte de stabilirea sa definitivă în Italia. Albumul Dor de-acasă conține 10 piese, dintre care două sunt în limba italiană. Atât muzica, cât și versurile sunt semnate de Liviu, iar la album au contribuit  Alberto Schiro (chitară acustică, chitară bass, claviaturi) și Massimo Baruffaldi (contrabas).

Concertul de lansare din București a fost unul cald, cu atmosfera plăcută pe care o dau întâlnirile cu prietenii. Alături de Liviu au fost prezenți, atât pe scenă, cât și în sală, mare parte din prietenii muzicali, lansarea fiind prilej de povești. Vocea caldă a lui Liviu, cu inflexiuni country sau jazz pe alocuri, și aranjamentele date de chitara sa (am aflat ulterior că Liviu cântă pe un acordaj aparte), au făcut din Dor de-acasă nu numai o poveste despre sentimentul de departe, dar și una despre frumosul pe care îl naște puterea de a te exprima. Dor de-acasă

Alături de Liviu, au completat seara Eugen Avram – într-o interpretare inedită Cântecului pentru tine, cu Liviu la partea vocală, Marius Dașcău și, cel alături de care Liviu a concertat și-n celelalte orașe unde a lansat albumul – Marius Matache. Liviu a cântat atât piese de pe album, cât și o parte din piesele compuse în perioada Prefix 032, iar una din surprizele frumoase a fost piesa în italiană care – dincolo de cuvintele pe care nu le puteam înțelege în totalitate – a transmis o stare de bine pe care o găsești din ce în ce mai rar.

Chiar dacă concertele din țară au fost doar trei, după care Liviu a revenit pe plaiurile din Italia, albumul său rămâne martor a unor povești despre muzică și o definiție altfel pentru ceea ce însemnă Dor-de acasă. Iar concertul din București a avut rolul de a ne aduce aminte că uneori, cele mai frumoase momente, sunt cele pe care le împarți cu oamenii dragi și pentru care distanța nu este un impediment în calea prieteniei.

Credit foto: Emilia Nicolae

Post Author: Oana

1 thought on “Lansarea albumului Dor de-acasă la București

    ionut butnaru

    (20 March 2013 - 12:06)

    A fost o seara de vis la Bucuresti,si un album pe care il ascult cu drag deosebit de frumos!
    Multumesc Liviu.

    Ionut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.