5 ani de ForeverFolk

ForeverFolk 5 ani

Da, ați ghicit probabil din titlu, ForeverFolk, primul portal de muzică folk, singurul site care încă produce conținut legat de muzica folk (în special) și de cultură (în general), împlinește 5 ani de activitate pe 19 iunie 2013. Cei cinci ani de activitate înseamnă, în primul rând, peste 2400 de articole postate aici, pe site.

De-a lungul timpului, ne-am întâlnit cu situații între bizar și ridicol, de la regulamente de festivaluri postate direct pe facebook (inclusiv “formulare” de înscriere) la poze cu pisici publicate pe profiluri cu nume oficiale (inutil să le mai explici că un festival are pagină, nu profil de facebook). Am întâlnit foarte mulți artiști care își dau paginile oficiale pe mâna unor fani care știu extrem de puțin despre utilizarea acestor instrumente. Am primit regulamente la festivaluri-concurs cu linkuri către formularele altor festivaluri direct pe site-ul nostru. Pot să înțeleg că e mai greu de făcut un site de festival, dar nu și un document word personalizat.

În cinci ani, am întâlnit foarte puțini artiști care să vină spre noi cu propuneri de colaborare, fie că a fost vorba de concursuri, de campanii de promovare a unor albume sau turnee sau de orice altă natură. Sau, și mai dureros, care își aleg parteneri media pentru activitățile lor (albume, concerte etc.), iar apoi vin și îți spun “postezi și tu ceva pe ForeverFolk despre…”. Păi, când ți-ai ales partenerii, nu te-ai gândit la ce ai nevoie?

Atunci de ce va mirati ca muzica folk a ajuns în underground? Înainte să acuzați “presa” că nu vă promovează, asigurați-vă că voi ați făcut tot ce era omenește posibil pentru a vă promova. Suntem ForeverFolk și după 5 ani de muncă în folosul muzicii folk încă mai iubim acest gen, cu bune și rele.

Acoustic Bloggers 7De obicei, de ziua noastră organizam câte ceva. De la o vreme incoace am renunțat. De ce? Pentru ca e greu sa găsești o locație decentă, e greu să găsești artiști care să vină pro bono, nu putem să abuzăm întotdeauna de prietenia unora din ei (puțini, evident). În plus, am vrut să marcăm acest eveniment cu o faptă bună, în care am fost implicați încă de la începuturi și anume Acoustic Bloggers. Activăm în mediul online, așa că, alături de prietenii nostri bloggeri pasionați de muzică, am pus la cale evenimentul cu numărul 7.

Vladut abia a implinit 6 luni pe 1 iunie, dar inca de la nastere a suferit de o afectiune foarte neobisnuita. Ficatul lui refuza sa functioneze, avand nevoie de un transplant. Vestea buna e ca exista donatorul compatibil, care e mama lui. Vestea proasta e ca operatia nu se poate face in Romania. Vestea buna e ca dosarul de transplant in Belgia a fost aprobat. Vestea proasta e ca Romania e plina de surprize, iar statul nu asigura cheltuielile de spitalizare ale donatorului. Si ar mai fi multe aspecte care ingreuneaza tot procesul (parintii sunt bugetari, nu isi pot permite asemenea sume), Vladut poate manca doar un anumit tip de lapte care lunar costa o mica avere etc.). De fapt, Romania e o leapsa de lucruri bune si lucruri rele, de autoritati care functioneaza dupa ureche si oameni care incearca sa compenseze erorile lor.

Mulțumim tuturor prietenilor care, în cei 5 ani de activitate, ne-au fost alături. Ne-au citit, ne-au sprijinit, au luptat alături de noi, au cântat alături de noi cu vocile lor, cu inimile lor. La multi ani, ForeverFolk!

Post Author: Marius Matache