Gala Hop in Pod

Gala Hop în Pod la Historia

Desi este un aparent joc de cuvinte, Gala Hop (Gala Tinanarului Actor) se muta, pret de 7 zile, in Bucuresti. In perioada 26 octombrie – 1 noiembrie, in podul localului La Historia (str. Sf Dumitru, nr 3), de la ora 21, actorii castigatori ai Galei tanarului actor de la Costinesti din septembrie 2013, vin sa se prezinte publicului bucurestean.

Gala Hop in pod va fi deschisa de castigatorii premiului pentru cea mai buna trupa de actori (Rareş Andrici, Irina Antonie, Andrei Cătălin, Anghel Damian, Diana Roman, Georgiana Vişan), dar si premiul ziarului Metropolis si premiul publicului pentru cel mai bun spectacol, cu „Pisica Verde” de Elise Wilk, si se va inchide cu piesa Aproape, in care joaca doi dintre laureatii de la Costinesti (Octavian Costin si Ilona Brezoianu). Printre tinerii actori pe care ii puteti vedea pe parsul saptamanii de urmeaza se mai numara: Ruxandra Maniu (castigatoare a premiului Stefan Iordache, marele premiu al Galei), Emoke Pal si Aida Aviertei (ambele castigatoare la categoria cea mai buna actrita, categoria individual), Dumitru Georgescu si Ioan Paraschiv (castigatori al premiului pentru cel mai bun actor) sau Amalia Hutan (castigatoare a premilui Amza Pellea pentru cea mai buna actrita).

Aparent, o insiruire de nume care nu va spune mai nimic, dar scopul Galei Hop in Pod este tocmai aceea de a prezenta acesta noua generatie de actori publicului larg. Initiativa vine de la unul dintre actorii tineri care are priza la public si pe care il puteti vedea pe foarte multe scene – si cu siguranta ati mai citit despre el pe site-ul nostru – Marius Manole, care făcut parte din juriului Galei Tanarului Actor, acest proiect fiind sustinut de doamna Oana Pellea, care a fost presedintele juriului Galei Tanarului actor și de directorul artistic al Galei, regizorul Radu Afrim.

Argumentul lui Marius Manole:

“Mi-a veni ideea de a face Gala Hop în Pod pentru că am promis acolo la Gala Hop de la mare că o să încercăm să facem ceva și practic pentru oamenii ăstia, nu numai să lăsăm doar la nivel de idei și de concept Gala Hop, care anul ăsta și-a propus să fie spectaculoasă. Am vrut cu tot dinadinsul ca și cei din București să vadă și ei tot ce am văzut noi acolo la Costinești. Pe noi ne-a bucurat foarte tare și sper să bucure și publicul din București. Sunt actorii noștri tineri, foarte tineri, sunt viitorii mei colegi, și cred că merită atenție, ca după-aia să nu ne mai plângem că nu avem o generație care vine în spate și că vai, Doamne iartă-mă, că nu mai avem actori tineri buni. Avem actori tineri buni și chiar vă rog să veniți să-i vedeți la Gala Hop în Pod.”

 

Spectacolele vor incepe zilnic de la ora 21:00, iar pretul biletelor este 30 de lei, cu o reducere la jumatate pentru studenti. încep de la ora 21:00. Pentru informații suplimentare și rezervări apelați 0722 626 043.

 

Post Author: Oana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.