Emancipare – Teatrul de Comedie

Continuam povestile despre piesele de teatru premiate in cadrul competitiei “Comedia tine la TINEri”, unde anul trecut una din piesele castigatoare a fost “Emancipare” a regizorului Radu Iacoban. Initial aflasem ca in distributie se regaseste Ana Ularu, o actrita in plina ascensiune atat pe plan locat cat si international, si am fost complet entuziasmata. Insa la premiera ce a avut loc pe 18 februarie, in Sala Noua a Teatrului de Comedie, ea nu a fost prezenta, probabil ca nici programul ei incarcat nu a mai permis participarea ei. Dar asta nu a insemnat ca piesa a fost mai putin valoroasa.

Piesa “Emancipare” reprezinta cumva ultimele clipe de inocenta are unor elevi de liceu, ce, aflati in fata examenului de maturitate al celor 12 ani de scoala, decid sa fuga de responsabilitati intr-o ultima excursie spontana. Liviu Romanescu 2

Cei patru tineri Conrad Mericoffer (Marc),  Liviu Romanescu (Alin), Ioana Anastasia Anton (Cristina) si Letitia Vladescu (Delia) sunt colegi ce imediat dupa simularea pentru bacalaureat pleaca la Orsova fara stirea parintilor, sau cel putin asa se credea. Este o piesa presarata cu mult umor, ce iti va aminti de aventurile din perioada liceului, de dramele primelor relatii si sentimente ce apar, de discutiile intre prieteni, de persoana cealalta si refuzul de a lasa garda jos in fata a ce simtitm.

“Emancipare” este o piesa care te va amuza cu mici subtilitati de-a lungul celor aproape 2 ore, cu discutii puerile intre cei doi prieteni Marc si Alin, si nu in ultimul rand despre incercarea de adaptare a tinerilor in societate.

Imposibil sa nu simti macar intr-o ipostaza ca te regasesti in intamplarile acestor tineri. Asadar, cu putin noroc, daca veti merge sa vedeti aceasta piesa poate veti avea ocazia sa o vedeti si pe Ana Ularu (cea de-a doua actrita Ioana Anastasia Anton a fost la inaltimea asteptarilor asa ca nu am simtit vreo urma de dezamagire) si va veti putea amuza un pic de povesti in stilul unui Ionel Teodoreanu modern.

Post Author: Raluca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.