Despre amor, omor si umor

Daca pana acum v-am tot vorbit de tineri regizori si de noua generatie de actori, iata ca acum mergem un pic si mai departe catre o trupa de actori in devenire, trupa de teatru “Birlic” din Falticeni, care a venit sa isi demonstreze talentul la Bucuresti cu piesa “Despre amor, omor si umor”. In doua reprezentatii, una la Cercul Militar National si a doua la Teatrul de Comedie, tinerii artisti au cucerit definitiv publicul bucurestean.

Cu ocazia a 111 ani de la nasterea marelui actor Grigore Vasiliu Birlic (25 ian. 1905) si a 46 ani de la moartea acestuia (14 februarie 1970), trupa te teatru din Falticeni a oferit astfel un omagiu inedit. Piesa “Despre amor, omor si umor” scrisa de Anton Pann s-a bucurat de un real succes in ambele seri. Am fost placut surprinsa sa descopar o trupa pe cat de tanara, pe atat de talentata. P2070926

Imbracati in costume populare, acestia si-au inceput reprezentatia prin interpretarea unui cantec folcloric pentru a intra cat mai bine in atmosfera vietii de atunci. O poveste plina de umor in care “oricat ai fi de mort, tot vinovat esti”, tinerii au improvizat recuzita prin cele mai ingenioase moduri cu putinta.

A fost o reala placere sa descopar povestea lui Anton Pann unde o crima “nevinovata” ajunge sa aiba tot satul vinovat pentru realizarea ei, pana pentru a scapa de pedeapsa, se ajunge la concluzia, ca tot mortul este cel vinovat de propria sa moarte. Regia a fost semnata de Ovidiu Cuncea, actor al Teatrului National din Bucuresti.

Cu siguranta acesti tineri vor mai ajunge pe scene mari si este un progres exceptional ca atat de devreme in cariera lor sa aiba oportunitatea de a juca pe scene importante ale teatrului romanesc. Au demonstrat ca pot duce cu succes pana la bun sfarsit o piesa pe placul tuturor indiferent de varsta, caci in sala s-au auzit rasete de copii dar si aplauze furtunoase din partea adultilor.

Post Author: Raluca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.