Folk din pana mea – etapa a 2-a

La sfârșitul lui august am demarat lucrul la volumul 2 al compilației Folk din pana mea!. Iar prima etapă a fost câștigată, conform votului publicului, de grupul Amprente din Lugoj, după exprimarea a peste 600 de voturi. A venit momentul să dăm startul celei de a 2-a etape creative, oferindu-vă alte cinci texte marca Sorin Poclitaru. De această dată, am ales nu doar texte de dragoste (mai mult sau mai puțin), ci și două texte patriotice (unul despre Bucovina, unul despre Blaj), ambele prezente în cel mai recent volum al lui Sorin, intitulat O carte nouă.

Competiția este deschisă tuturor folkiștilor, indiferent de vârstă sau experiență, singurele criterii fiind valoarea artistică a piesei (necesară pentru a trece de preselecție și a intra în faza de vot) și capacitatea de a convinge publicul. Ca de obicei, discul va ajunge la toate radiourile care încă mai difuzează folk și la jurnaliștii și bloggerii care scriu despre muzica folk. Este o ocazie pentru artiștii tineri de a apărea pe un disc colectiv, ceea ce ar fi un preambul important până la primul album de autor.

Regulamentul competiției pentru cea de a 2-a etapă este similar cu cel din prima.

 1. Organizatorii competiției – Asociația F.A.I.R. (Folkul Acasă În Realitate), Pizzeria La Bomba și ForeverFolk – pun la bătaie o serie de texte marca Sorin Poclitaru. Textele pentru cea de a 2-a etapă se pot descărca de aici. Plecând de la ele, orice cantautor, tânăr sau experimentat, e invitat să compună o piesă folk (nu sunt refuzate influențele de tip folk-jazz, folk-rock, folk alternativ și orice altă combinație vă trece prin cap).
 2. Piesele vor fi trimise prin e-mail, în format mp3, pe adresa contact@foreverfolk.com. E-mailul va conţine şi acceptul ca piesele să fie încarcate pe www.ForeverFolk.com sau alte site-uri cu profil multimedia (de ex.www.trilulilu.ro sau www.soundcloud.com) şi transmise către partenerii noștri pentru difuzare.
 3. Piesele pot fi orchestrate sau nu,  dar vor fi înregistrate la o calitate care să permită evaluarea lor de către juriu şi public. Termenul-limită de primire a pieselor pentru prima etapă este 2 decembrie 2014. Nu există un număr limită de piese pe care un cantautor le poate trimite în concurs sau care pot apărea pe disc, dar ne rezervăm dreptul unei preselecții înainte de votul public (asta vizavi și de calitatea înregistrărilor primite). Pe albumul Folk din pana mea 2 vor intra din concursurile celor 3 etape:
  1. Cea mai votată piesă de către public;
  2. Orice altă piesă aleasă de către organizatori;
  3. Fiecare piesă apărută pe disc este recompensată cu un număr de discuri din albumul colectiv Folk din pana mea 2, numărul acestora urmând a fi stabilit ulterior (între 5 și 10 discuri).
  4. După desemnarea pieselor ce vor intra  pe disc (atât prin vot public, cât și prin decizia organizatorilor), artiștii vor trebui să prezinte versiuni orchestrate ale pieselor câștigătoare, organizatorii oferindu-se să asigure:
   1. Contravaloarea trenului până la Gura Humorului și costurile de studio, cu posibilitatea sustinerii unui concert în zonă;
   2. O primă de 400 de lei, dacă artistul oferă o variantă orchestrată a piesei.
   3. Orice contestații și plângeri sunt inutile. Dacă apare o problemă neprevăzută, fie o rezolvăm ca oamenii, prin dialog, fie ne rezervăm dreptul de a face cum vrem noi.
   4. Organizatorii vor asigura toate cheltuielile implicate de masterizarea, multiplicarea și promovarea acestui disc.

Organizatori: Asociația F.A.I.R., Pizzeria La Bomba și ForeverFolk

Parteneri: Domeniile Sâmburești, Aqua Carpatica, Hello Hotels, Kooperativa 2.0., ImpactFM

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.