Fălticeni Folk 2015

Fălticeni Folk 2015

Dacă în anii precedenți, festivalul de folk și cel de teatru se desfășurau independent unul de celălalt, în 2015 folkul și teatrul se reunesc la Fălticeni, ediția a IV-a a festivalului Fălticeni Folk 2015 desfășurându-se în cadrul Festivalului Internațional de Creație și Interpretare Grigore Vasiliu Birlic, ajuns la ediția a V-a. Celelalte secțiuni ale festivalului includ: Teatru și Monolog/Recitare, Muzică Folk, Creație dramatică, Arte vizuale, Film scurtmetraj și spoturi publicitare. Pentru că noi ne ocupăm, în special, de muzică folk, vă prezentăm informații despre secțiunea folk, dacă sunteți interesați de celelalte secțiuni, vă rugăm să contactați Asociația Fălticeni Cultural (prin e-mail: asociatiafalticenicultural@yahoo.com sau la telefon 0743.102.992).

Pe lângă partea de concurs, festivalul va include și o serie de recitaluri ale unor artiști consacrați, prezentări de carte, expoziții și o excursie culturală.

Ce trebuie să știți despre Fălticeni Folk 2015

  • Festivalul-concurs va avea loc în sala de spectacole a Centrului Cultural Grigore Vasiliu-Birlic din Fălticeni.
  • Vârsta maximă a concurenților este de 30 de ani, iar cea minimă 12.
  • Vor fi admiși în festival 15 soliști și/sau grupuri, care vor prezenta, atât la preselecție, cât și în concurs, 2 piese, din care cel puțin o piesă trebuie să fie compoziție proprie.
  • Organizatorii vor asigura cazarea și masa concurenților admiși în festival. Transportul intră în responsabilitatea concurenților.
  • Vor fi acordate premii și mențiuni în cuantum total de minim 5.000 lei.

Regulamentul complet este disponibil aici.

Date importante

  • Perioada de înscriere la festivalul Fălticeni Folk 2015: 20 iulie – 20 august; cei interesați trebuie să trimită un plic cu DVD conținând 2 piese și fișa de înscriere completată – click aici pentru formular;
  • Evaluarea concurenților înscriși: 21-23 august;
  • Trimiterea invitațiilor către concurenții admiși în concurs: 24-28 august;
  • Festivalul propriu-zis: 31 august – 6 septembrie.

Post Author: Marius Matache

2 thoughts on “Fălticeni Folk 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.