Două premii de 3 discuri

folkul premii

Am pregătit iarăși premii pentru cititorii noștri fideli, pentru că datorită vouă noi încă ținem steagul sus cu acest proiect de 7 ani și jumătate. De această dată avem 2 seturi de câte 3 discuri, ce includ artiști precum Puiu Crețu, Vasile Mardare, Adela Deac Cristea și chiar câteva exemplare de contrabandă din albumul Folk din pana mea (vol. 1), pe care le-am pus bine pentru momente speciale. Chiar dacă aveți unul din albume, vine decembrie și îl puteți face cadou unui iubitor de muzică folk.

Pentru a intra în competiție, trebuie să ne ajutați cu ceva și anume să ne răspundeți la una din cele două întrebări (sau, de ce nu, la amândouă):

1) care credeți voi că sunt cele mai importante evenimente folk ale anului 2015, nu de alta, dar acum se termină și trebuie să vedem pe cine nominalizăm la Premiile ForeverFolk. Poate fi un festival, un spectacol, un album care are o poveste specială, un proiect, nu știu, aveți libertate totală, atât timp cât alegerea voastră este argumentată;

2) Care sunt cei mai buni tineri artiști ai anului 2015 – eu am câteva idei, dar mi-aș dori și părerile voastre, la fel, musai argumentate.

Așteptăm răspunsurile voastre în comentarii până pe data de 6 decembrie 2015. Nu uitați să ne urmăriți și pe pagina de facebook.

Post Author: Marius Matache

9 thoughts on “Două premii de 3 discuri

  dan

  (19 November 2015 - 13:16)

  in primul rind va multumesc ca existati. aveati dreptate: ati ridicat mult stacheta si sunt putini care vor putea face ceva la fel de bun.
  1. Cosmin Vaman si Alexandra Andrei (plus trupa SPAM) – Drumul. Cel mai bun argument care imi vine in minte e ca il asculta, incintati peste masura, cei 2 copii ai nostrii, de 11 si 7 ani.

  Murariu Cornelia

  (22 November 2015 - 19:48)

  1 Din punctul meu de vedere, cel mai important eveniment folk al anului 2015 a fost Festivalul de folk care a fost in aceeasi perioada cu Festivalul Marului din Falticeni, unde au participat mai multi interpreti importanti cum ar fi: Mircea Vintila, Dinu Olarasu si Ovidiu Mihailescu, care au reusit sa incalzeasca publicul, in ciuda conditiilor meteo neprietenoase. 🙂
  2 Cei mai buni artisti tineri ai anului 2015 sunt Anechiforesei Mateiana si Cosmin Vaman, melodiile lor transmitand emotie.

  Bianca Molnar

  (23 November 2015 - 07:32)

  1. Cele mai importante evenimente folk ale anului 2015…
  Pai sa fie Festivalul- concurs de muzica folk “Ziua de Maine” de la Alba Iulia- pentru ca am participat si m-am simtit minunat. Sala a fost plina, lumea a cantat cu artistii invitati, ce mai, a fost super!
  Si as mai adauga un nou concurs, care a fost in octombrie “Acustic Live Festival” de la Reghin, pentru ca s-au interpretat la chitara acustica mai multe tipuri de muzica, insa eu am cantat folk :))

  2. Clar, Alexandra Andrei si Cosmin Vaman! Si chiar si Laura Todica. Pot sa ma trec si pe mine aici??? HIHIHI

  Cosmin Vaman

  (23 November 2015 - 15:36)

  Pentru ca mi-am citit numele de trei ori mai sus, trimit comentariul asta doar pentru a va multumi, dar si pentru a va spune ca eu am castigat deja premiul Forever Folk pentru cel mai bun tanar artist. Intre timp nu mai sunt atat de tanar. In schimb am auzit in aceasta toamna o multime de tineri care ar merita din plin un astfel de titlu.
  Mache ii stie 🙂

  Molnar Bianca

  (23 November 2015 - 18:16)

  Eu as trece-o si pe Cezara Cretu ca tare mi-e draga…

  Marius Matache

  (24 November 2015 - 10:23)

  @Cornelia Murariu festivalul de care vorbiti e atat de bine organizat incat nici dvs., care ati fost acolo, nu ati retinut numele. Asta denota o mare problema de branding a evenimentului in sine. In plus, promovarea lor la nivel national este nula. Cat despre recitaluri, sunt festivaluri care au recitaluri cel putin de acelasi nivel.
  @Bianca cu toata parerea de rau, festivalul de la Alba in acest an e intr-un declin evident din punctul de vedere al organizarii.
  @tuturor: Cosmin Vaman si Alexandra Andrei au castigat deja premiul pentru tineri artisti, au album scos, multe recitaluri si spectacole sustinute, nu mai sunt de incadrat la tineri.

  Bianca Molnar

  (24 November 2015 - 10:47)

  Ce-i drept, organizarea a avut si minusuri. Dar, pana la urma, sambata si duminica sala a fost plina. Slabuti au fost cei din echipa tehnica.

  Deci pot sa o propun pe Cezara Cretu???

  Claudiu

  (24 November 2015 - 20:46)

  Intrebarea 1. a) Tabăra folk de la Calafat (ajunsă deja la a XVIII-a editie; e o minune că există); b) Folk You (totul o recomandă: locație, artiști, organizator); c) lansarea albumului “Drumul” – Cosmin Vaman, Alexandra Andrei și trupa SPAM (nu numai că se pricep la muzică dar au demonstrat că știu și marketing; cam rar în domeniu)
  Intrebarea 2. a) Mihai Boicu; b) Cezara Crețu; c) Laura Todică

  claudiu

  (5 December 2015 - 12:37)

  Legat de evenimentele folk de anul asta, greu de decis. Sunt multe festivaluri si e greu sa spui ca festivalul x a fost mai bun decat festivalul y sau z, daca nu ai fost prezent la toate festivalurile. Pentru mine festivalul de suflet ramane Folk You, chiar daca nu mai e doar folk. Sper ca intr-o zi sa particip la un festival Folk You asa cum au fost cele din anii 2007-2009. Tot la evenimentele anului 2015 as mentiona 2 lansari de albume: Cosmin Vaman, Alexandra Andrei si trupa Spam – drumul, Folk Frate – … e mai bine asa. Poate si spectacolele din seria “Alchimia Toamnei” s-ar putea incadra aici si numai prin faptul ca in cadrul lor se incearca promovarea tinerelor talente ( si aici nu ma refer la Sorin Poclitaru si Marius Matache :D)
  La capitolul “cei mai buni tineri artiști ai anului 2015” eu am ramas placut impresionat de Paul Adrian Tihan, Sebastian Ionel si Mateiana Anechiforesei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.