Chira Chiralina 2017

Chira Chiralina 2017

Festivalul Național de Folk Chira Chiralina 2017 are loc în perioada 25-26 noiembrie și va fi găzduit, la fel ca în ultimii ani, de Teatrul Maria Filotti din Brăila. Dacă mă întrebați pe mine, aș veni la festival doar pentru a cânta în superba sală a teatrului brăilean și care are și o rezonanță fantastică (o auzeam anul trecut pe Maria Gheorghiu și fără microfon din loja juraților). Ca de obicei la Brăila, Chira Chiralina 2017 pune foarte mare accent pe tinerii concurenți (dovadă premiile foarte mari și recitalurile reduse numeric), astfel că nu mai lungesc povestea și vă ofer detaliile practice, de interes.

Înscriere la Chira Chiralina 2017

Se pot înscrie în competiţie concurenţi cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani, împliniți până la data preselecției. Concursul are loc live și în direct, nu merge cu negative sau playback. Dacă ați câștigat deja marele premiu, mulțumim frumos, dar nu mai puteți participa din nou (firesc, zic eu!). Dacă ați câștigat festivaluri similare din țară, scăpați de preselecție, dacă prezentați la înscriere copia diplomei respective.

Înscrierea în concurs se face pe bază de Fișă de participare (click pe link). Fișa va fi însoțită de fișiere atașate e-mail care conțin repertoriul de concurs, mai precis 3 piese demo, compoziţii proprii.  La înscriere, dosarul fiecărui candidat va mai conține:

 1. copie după cartea de identitate;
 2. un CV personal;
 3. 2 fotografii color pe suport digital, în format jpg.

Acestea vor fi trimise Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, Piața Traian, nr. 2 cod poștal 810153, telefon și fax +40.239.614.710 Brăila sau pe adresa de e-mail festival.braila@gmail.com  până la data 17 noiembrie 2017.

Înscrierea la Festivalul National de Folk Chira Chiralina Brăila, ediţia a XI-a, 25-26 noiembrie 2017, implică acceptul concurentului cu privire la regulamentul Festivalului.

Taxa de participare la festival este de 50 de lei. Ea poate fi achitată  prin virament bancar, în contul deschis la Trezoreria Brăila (Cont IBAN RO64 TREZ 1512 1G33 1900 XXXX) sau direct la casieria CJCPCT Brăila, până la data de 25 noiembrie 2017.  Cheltuielile de transport vor fi suportate de către concurenţi, la fel și cheltuielile persoanelor însoțitoare. Cheltuielile de cazare și masă sunt asigurate de organizatori, inclusiv cheltuielile unui însoțitor în cazul concurenților minori, în perioada 25-26 noiembrie 2017.

Fiecare concurent va prezenta în concurs 2 piese, compoziții proprii (din cele trimise pentru preselecție). Regulamentul complet al festivalului este disponibil aici

Premiile Chira Chiralina 2017

 • Marele premiu – 5.000 lei;
 • Premiul I – 2.500 lei;
 • Premiul II – 2.000 lei;
 • Premiul III – 1.500 lei;
 • Premiul pentru cea mai buna creatie – 1.000 lei;
 • Premiul pentru virtuozitate instrumentala – 1.000 lei;
 • Premiul de popularitate – 1.000 lei.

Sumele corespunzătoare premiilor sunt impozabile conform legislației romane în vigoare la data acordării acestora. Plata premiilor se face prin virament bancar. Concurenții admiși la preselecție au obligația de a transmite un cont bancar până la data începerii festivalului.

Post Author: Marius Matache

1 thought on “Chira Chiralina 2017

  […] Nicu Alifantis Quartet la Teatrelli. Până vineri vă puteți înscrie la Chira Chiralina 2017 (detalii aici). Plus multe alte bunătăți, agenda vă […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.