Folk Minor Fest 2018

Folk Minor Fest 2018

Nu va exista o schimbare în muzica folk până când nu va apărea o generație de tineri artiști crescuți altfel. Mai ancorați în realitate, conștienți de provocările cu care se confruntă muzica în secolul 21, obișnuiți de mici cu scena și festivalurile (nu debutanți după 40 de ani). Realitatea îi va izbi oricum, mai devreme sau mai târziu, caracteristicile industriei muzicale depinde doar de ei să le descopere, astfel încât momentan e important să le asigurăm cât mai multe evenimente de calitate unde să se poată manifesta.

Iar astăzi am bucuria să vă prezint Folk Minor Fest 2018, ediția cu numărul 3 a festivalului de muzică folk ce iată se transformă în certitudine la Tecuci. Acesta va avea loc vineri, 18 mai 2018,  Anul trecut am prezentat festivalul și pot spune că a fost o atmosferă excelentă, beneficiind de vremea frumoasă (festivalul se desfășoară în aer liber, scena este amplasată în Parcul Elisabeta) și de prezența unui număr foarte mare de tineri pasionați de folk.

Regulament Folk Minor Fest 2018

Voi spicui aspectele mai importante legate de Folk Minor Fest 2018, invitându-vă pe voi să citiți regulamentul integral al festivalului. Fișele de înscriere pot fi descărcate după cum urmează: Fișă individual și Fișă grup.

  • Concurenții trebuie să aibe vârsta cuprinsă între 10 și 18 ani neîmpliniți până în ziua concursului, atât soliști, cât și grupuri (de maximum 4 componenți), care nu au câștigat trofeul la nici un festival național de  folk, cu excepția celor destinate exclușiv elevilor;
  • Data limită de înscriere în concurs este 10 mai 2018 (inclusiv). Pentru aceasta, concurenții vor trebui să trimită, prin e-mail, două piese din care cel puțin una să fie compoziție originală (muzică și/sau text) în format mp3/linkuri (YouTube, SoundCloud,etc) și formularul de înscriere corespunzător (individual sau grup);
  • Nu se percepe nici o taxă de înscriere; nu se admit negative, piese vor fi interpretate live (la folk nu prea merge altfel!), nu există secțiuni separate pentru concurenți sau grupuri;
  • Cheltuielile de transport vor fi asigurate de concurenți; organizatorii pot asigura, contra cost, cazarea și masa concurenților și însoțitorilor acestora (e festival de o zi).

Premiile Folk Minor Fest 2018

În cadrul festivalului Folk Minor Fest 2018 vor fi acordate următoarele premii:

  • Premiul I și trofeul: 500 lei;
  • Premiul II: 400 lei;
  • Premiul III: 300 lei;
  • Mențiuni: 3 x 200 lei;
  • Premii speciale ( facultativ) – compoziție, popularitate, virtuozitate instrumentală etc., oferite de sponsori, parteneri, asociații, fundații, sau alte instituții. Aici trebuie să vă spun că, la fel ca în 2017, ForeverFolk pune la bătaie un premiu special, constând în 10 discuri cu muzică folk (care poate fi împărțit între doi concurenți).

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să îl contactați pe directorul artistic al festivalului, profesorul Cristi Corcioveanu (telefonic: 0735515002, sau prin mesaj privat pe facebook).

Post Author: Marius Matache

3 thoughts on “Folk Minor Fest 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.