Țară, țară, vrem folkiști!

Țară, țară, vrem folkiști! Și vrem folkiști tineri, dornici de afirmare și capabili să vină cu piese bune de dat pe radio.

Totul a început în emisiunea Folk Bun pe care Cristi Dumitrașcu o realizează în fiecare luni la RockFM începând cu ora 19.00. Și cum povesteam noi despre moduri în care am putea să sprijinim tânăra generație și ce înseamnă difuzările pentru artiști (atât promovare, dar și drepturi de autor, deci bani care să susțină activitatea artistică), Cristi a zis că el oferă spațiu în emisiune pentru piese ale artiștilor tineri.

Așadar, iată anunțul public: dacă ai maxim 23 de ani și ai piese care crezi că merită să ajungă pe radio, trimite-ne piesele pe contact[at]foreverfolk[punct]com, împreună cu informații despre ea (textier, producător, dar și povestea ei, eventual un comunicat de presă, dacă ai). Formatul pieselor va fi mp3, la calitate foarte bună (192 KBps minim, de preferat 320 KBps), iar dacă sunt mai multe, le poți trimite pe WeTransfer. Mai mult, dacă are și un link de YouTube, poate ajunge și în rubrica noastră, Muzică de carantină. Later edit: Piesele vor fi, obligatoriu, în limba română. E de preferat ca piesele să fie orchestrate și originale (creativitatea și originalitatea sunt importante în nișa noastră). De ce 23  de ani? Pentru că e vârsta aproximativă la care un tânăr termină facultatea, deci perioada până la care considerăm că este în căutarea drumului prin muzică.

Anul 2022 va fi anul susținerii artiștilor tineri, Țară, țară, vrem folkiști! fiind cea de a doua inițiativă la care contribuim, după workshopurile pe care dorim să le organizăm pentru artiștii la început de drum. În funcție de piesele primite, vom încerca să le trimitem și către alți realizatori de emisiuni muzicale din radiourile care încă difuzează astfel de muzică. Așadar, voi trebuie doar să ne trimiteți piese bune, care să ne convingă că merită să fie promovate mai departe. Sau, dacă esti doar un fan de muzică folk și cunoști artiști tineri care merită promovați, asigură-te că acest articol ajunge la ei.

Post Author: Marius Matache

2 thoughts on “Țară, țară, vrem folkiști!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.