Mozart Rocks – un eveniment dincolo de genuri si genii muzicale

“Mozart Rocks” este o alaturare de termeni care, indiscutabil, contrariaza. Si totusi, ceea ce rezulta din imbinarea fanteziei debordante a unor muzicieni nonconformisti dar geniali de rock, jazz, blues sau metal, cu rigoarea, eleganta si finetea unei orchestre simfonice, nu poate fi decat un produs cu adevarat original si de o calitate indiscutabila.

“Mozart Rocks” a aparut in 2006, din initiativa unui om, Constantin Teodorescu, care, prin intermediul Societatii Filarmonice LYRA din Braila, a vazut dincolo de aparente si bariere ale genurilor si geniilor si i-a urcat pe scena Casei Tineretului din Braila pe Marius Rosiu, George Patranoiu si Remus Marius Carteleanu, alaturi de orchestra simfonica a Teatrului “Nae Leonard” din Galati.

Dupa Beethoven Rocks 2007 si Bizet Rocks 2008, pe 11 octombrie 2008, are loc la Bucuresti Mozart Rocks 2008, intr-un moment aniversar, 125 de ani de existenta a Societatii Filarmonice LYRA.

Luni, 12 aprilie 2010, Sala Palatului, interval orar 20.00 – 23.00, va avea loc ce de-a VII-a ediţie a concertului „Mozart Rocks”, de aceasta data în beneficiul Asociatiei Telefonul Copilului (detalii aici). Din programul evenimentului nu vor lipsi abordari inedite ale unor piese celebre apartinand unor compozitori clasici ca J.S. Bach, Beethoven, Brahms, Haendel, Strauss, Bizet si, bineinteles, Mozart, dar si piese celebre ale rock-ului modern, intr-o orchestratie noua. Clasicul si modernul se vor intalni din nou, evenimentul urmand sa-l aiba la pupitrul Orchestrei Filarmonicii “George Enescu” pe maestrul Tiberiu Soare, dirijor al Operei Nationale Romane, alaturi de invitati speciali.

Biletele sunt deja disponibile in reteaua Eventim.ro (magazinele Germanos, Vodafone, librariile Humanitas, Carturesti, www.eventim.ro), la preturi între 40 – 100 RON.

Post Author: Marius Matache

1 thought on “Mozart Rocks – un eveniment dincolo de genuri si genii muzicale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.