Festivalul-Concurs de Muzica Folk “La Suceava, In Cetate”, Ed. a III-a

Editia a III-a a Festivalului-Concurs de Muzica Folk „La Suceava, in Cetate” are loc in perioada 25-26 iunie 2010 in municipiul Suceava.

Festivalul „La Suceava, in Cetate” este conceput ca o manifestare  artistica si culturala care se adreseaza grupurilor si interpretilor individuali de muzica folk din tara. Festivalul are drept scop descoperirea si promovarea de noi talente interpretative si de creatie ale muzicii folk.

Festivalul este organizat, anual, de catre Consiliul Judetean Suceava, prin intermediul institutiilor sale de cultura, Centrul Cultural „Bucovina” si Complexul Muzeal al Bucovinei.

Manifestarea va avea doua sectiuni:

 • Sectiunea I, „Concurs “, vineri 25 iunie 2010,
 • Sectiunea a II-a, „Gala Laureatilor”, sambata, 26 iunie 2010.

Ordinea intrarii in concurs se va decide prin tragere la sorti. Clasamentul se va realiza pe baza notelor acordate de juriu. In cele doua seri de festival, vor avea loc si recitaluri sustinute de nume consacrate ale muzicii folk.

Conditii de participare

Festivalul-concurs „La Suceava, in Cetate” se adreseaza tuturor iubitorilor de muzica folk cu calitati componistice si interpretative, cu varsta minima de 15 ani. Participarea in concurs poate sa fie individuala sau in grup (maxim 3 persoane).

In vederea participarii, cei interesati vor trimite, pana la data de 31 mai 2010, pe adresa Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Suceava, Suceava, str. Universitatii, nr. 48 sau pe adresa de e-mail: ion.dragusanul@gmail.com, urmatoarele:

 • Fisa de inscriere (click aici pentru a descarca formularul);
 • CD cuprinzand piesele propuse pentru concurs (sau mp3, pe e-mail, la adresa specificata mai sus);
 • Copie dupa cartea de identitate.

Informatii suplimentare pot fi furnizate, prin telefon, la numarul 0745/587741 sau la e-mail ion.dragusanul@gmail.com, persoana de contact fiind initiatorul festivalului, Ion Dragusanul.

Pe baza materialului audio primit, un juriu local va preselecta concurentii, pentru cei din judetul Suceava trierea respectiva putandu-se face si direct, in decursul lunii mai 2010, orele 10-14, la sediul Centrului Cultural „Bucovina” din Suceava, str. Universitatii, nr. 48. Concurentilor admisi li se va comunica telefonic rezultatul preselectiei, pana la data de 10 iunie 2010.

Prezenta concurentilor confirmati se va face in ziua de 25 iunie 2010, la hotelul in care vor fi cazati, hotel a carui adresa i se va comunica fiecarui concurent pina in 20 iunie 2010. Tuturor concurentilor li se vor asigura conditii de masa pentru zilele de concurs, cazare pentru trei nopti si cheltuielile de transport tur si retur.

Juriul si premiile festivalului

Juriul are in componenta sa personalitati ale muzicii de gen. Deciziile juriului sunt inatacabile. Juriul preselectiei se va afla sub directa coordonare a Presedintelui juriului de concurs.

Clasamentele finale sunt confidentiale si vor fi facute publice numai pe scena Galei laureatilor. Laureatii care nu vor fi prezenti la Gala de decernare a premiilor vor fi descalificati.

Pe baza selectiei, vor fi atribuite urmatoarele premii:

Premiul I, TROFEUL BUCOVINEI – 1.000 lei

Premiul de interpretare – grup – 800 lei

Premiul de interpretare – solist – 800 RONI

Premiul de maiestrie instrumentala – 700 RONI

Premiul de creatie (muzica si text) – 700 RONI

6 mentiuni – fiecare de cate 500 RONI

Si la aceasta editie a festivalului-concurs vor fi atribuite mentiune de cate 500 RONI concurentilor care compun muzica si canta, intr-un mod cat se poate de profesionist, pe texte ale unor poeti bucovineni sau pe texte proprii, dar dedicate Bucovinei.

Valoarea anuntata a premiilor este cea efectiva, care rezulta dupa aplicarea coeficientului de impozitare. In functie de situatia concreta, juriul va putea sa redistribuie premiile, in cadrul sumelor totale alocate.

Premiile vor fi inmanate de catre presedintele juriului, in prezenta organizatorilor, in cadrul unei festivitati, care va fi urmata de o Gala a Laureatilor si, separat, de recitaluri extraordinare, sustinute de invitati.

Fiecare participant in concurs va primi o diploma de participare.

Post Author: Marius Matache

4 thoughts on “Festivalul-Concurs de Muzica Folk “La Suceava, In Cetate”, Ed. a III-a

  […] In perioada 26-27 iunie, are loc la Siret, jud. Suceava, cea de a 2-a editie a Festivalului National de Muzica Folk FOLKEVER, in organizarea Asociatiei Pentru Cultura si Solidaritate “Peter Tomaschek” Siret, cu sprijinul Primariei Orasului Siret si al Consiliului Local Siret si complementar Festivalului-Concurs de Muzica Folk “La Suceava, In Cetate” (Ed. a 3-a). […]

  […] Dupa cum va informam, in perioada 25-27 iunie 2010, are loc la Suceava a 3-a editie a Festivalului-Concurs de Muzica Folk “La Suceava, In Cetate” (detalii aici). […]

  Sebastian

  (11 July 2010 - 09:43)

  Buna ziua . Am o nelamurire uitanduma printre participanti de anul acesta la festivalul de muzica folk “FOLK YOU” am observat cu surprindere ca un folk-ist , din punctul meu de vedere foarte bun cu o voce deosebita si melodi foarte bune , castigator al festivalului “OM BUN” 2008 si a multor alte premii in tara si care anul trecu a cantat pe scena festivalului din Vama nu apare. Oare ce sa intamplat ? Sa cred ca nu mai canta ? S-au sa inteleg ca pe scena acestui festival care se spune ca aduna la o lalta toti folk-isti din tara nu au acces decat cei care au pe cineva “SUS PUS” ? Oare de ce am impresia ca in aceasta tara nu poti fi promovat decat cu foarte multi bani si multa influenta?????????????????????????????? AAAAAAAAAAAAA si sa nu uit acest om se numeste NICU ZOTA din Buzau si l-am cunoscut personal la unul dintre multele festivaluri la care a participat si schimband doar doua vorbe , dar ascultandul i-ti dai seama ce valoare are , dar vad ca nu este de ajuns. Cu respect Sebastian

  Marius

  (11 July 2010 - 18:25)

  @Sebastian – mi-as dori sa iti pot raspunde la aceasta intrebare….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.