Festivalul National de Muzica Folk FOLKEVER, Ed. a 2-a, Siret 2010

In perioada 26-27 iunie, are loc la Siret, jud. Suceava, cea de a 2-a editie a Festivalului National de Muzica Folk FOLKEVER, in organizarea Asociatiei Pentru Cultura si Solidaritate “Peter Tomaschek” Siret, cu sprijinul Primariei Orasului Siret si al Consiliului Local Siret si complementar Festivalului-Concurs de Muzica Folk “La Suceava, In Cetate” (Ed. a 3-a).

Festivalul „Folkever” este conceput ca o manifestare  artistica si culturala care se adreseaza interpretilor individuali de muzica folk din tara. Festivalul are drept scop descoperirea si promovarea de noi talente interpretative si de creatie ale muzicii folk.

Organizarea si desfasurarea festivalului

Manifestarea va avea doua sectiuni:

  • Sectiunea I, „Concurs “,  sambata, 26 iunie 2010, incepand cu ora 18;
  • Sectiunea a II-a, „Gala Laureatilor”, duminica, 27 iunie 2010, incepand cu ora 18.

Ordinea intrarii in concurs se va decide prin tragere la sorti. Clasamentul se va realiza pe baza notelor acordate de juriu. In cele doua seri, vor avea loc si recitaluri sustinute de nume consacrate ale muzicii folk.

Conditii de participare

Festivalul-concurs „Folkever” se adreseaza tuturor iubitorilor de muzica folk cu calitati componistice si interpretative, cu varsta minima de 15 ani si maxima de 35 de ani. Participarea in concurs poate sa fie doar individuala.

In vederea participarii, cei interesati vor trimite, pana la data de 5 iunie 2010, pe adresa de e-mail: folkever@gmail.com, urmatoarele:

  • Fisa de inscriere, conform modelului anexat;
  • 2 piese propuse pentru concurs ( creatii proprii, format mp3, pe e-mail, la adresa specificata mai sus);
  • Copie dupa cartea de identitate;

Informatii suplimentare pot fi furnizate, prin telefon, la numarul 0746/132218 sau la adresa de e-mail folkever@gmail.com persoana de contact fiind initiatorul si directorul festivalului, Ioan Mateiciuc.

Pe baza materialului audio primit, un juriu va preselecta concurentii. Concurentilor admisi li se va comunica telefonic rezultatul preselectiei, pana la data de 10 iunie 2010.

Prezenta concurentilor confirmati se va face in ziua de 26 iunie 2010, cel tarziu ora 15.00 la Siret (probabil direct de la Suceava, pentru cei admisi si acolo in concurs), la Pensiunea DownTown. Tuturor concurentilor li se vor asigura conditii de masa pentru zilele de festival si cazare. Pentru concurentii admisi si in “La Suceava in Cetate”, organizatorii vor deconta si transportul pana la Suceava si vor asigura deplasarea concurentilor de la Suceava la Siret.

Juriul si premiile festivalului

Juriul are in componenta sa personalitati ale muzicii de gen. Deciziile juriului sunt inatacabile. Juriul preselectiei se va afla sub directa coordonare a Presedintelui juriului de concurs.

Clasamentele finale sunt confidentiale si vor fi facute publice numai pe scena Galei laureatilor. Laureatii care nu vor fi prezenti la Gala de decernare a premiilor vor fi descalificati.

Pe baza selectiei, vor fi atribuite urmatoarele premii:

TROFEUL FOLKEVER
Premiul special al juriului
Premiul de interpretare
Premiul de creatie (muzica si text)
Premiul ForeverFolk – 10 albume cu muzica folk

Valoarea premiilor este cea efectiva, care rezulta dupa aplicarea coeficientului de impozitare. Si la aceasta editie a festivalului pot aparea premii din partea sponsorilor.

In functie de situatia concreta, juriul va putea sa redistribuie premiile, in cadrul sumelor totale alocate.

Premiile vor fi inmanate de catre presedintele juriului, in prezenta organizatorilor, in cadrul unei festivitati, care va fi urmata de o Gala a Laureatilor si, separat, de recitaluri extraordinare, sustinute de invitati.

Fiecare participant in concurs va primi o diploma de participare.

Post Author: Marius Matache

1 thought on “Festivalul National de Muzica Folk FOLKEVER, Ed. a 2-a, Siret 2010

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.