Noi premii acordate la Festivalul FOLKLUNG

Inca de la prima “strigare”, Festivalul FOLKLUNG promitea sa fie un pic neconformist, fara ca asta sa insemne neconform cu realitatea. Iata ca daca la anuntul initial existau 3 premii, numarul lor a crescut la 7. Astfel ca am considerat necesara o recapitulare a acestora.
  1. Premiul de creatie. Va fi decis de un juriu de specialitate format din personalitati ale muzicii folk, ziaristi de specialitate, un sobor de preoti de la manastirile din Bucovina si o comisie inter-parlamentara romano-sovietica. La o adica, putem organiza o preselectie si pentru juriu. Juriul va decide pe baza clipurilor din concerte (3 de fiecare artist).
  2. Premiul de popularitate. Va fi decis de voturile de pe site-ul www.foreverfolk.com Votarea se va desfasura in perioada 22 februarie – 1 martie.
  3. Premiul MEU. Un premiu acordat de Sorin Poclitaru. Este, dupa cum spune si titlul, un premiu foarte subiectiv. Accept orice fel de mita, influenta, trafic de influenta, rugaminti, ochi dulci, linguseala, etc.
  4. Premiul Librariile Alexandria. Forever love. Forever poetry. Premiul se va acorda pentru cea mai buna transpunere in muzica folk a unei poezii de dragoste. Valoarea premiului: 200 euro.
  5. Premiul Fierarul CulturalOferit de PUB-ul boem La Fierarie pe baza unor criterii mai mult sau mai putin obiective/subiective, dar reliefate prin impactul la public, atmosfera creata, votarea de pe site-ul www.monitorulsv.ro. Valoarea Premiului 200 Euro.
  6. Premiul Cu lupii laolalta, acordat de Razvan Lupu. Are o valoare de 200 de euro si poarta acest nume pentru ca asa il cheama pe cel care il ofera. Daca il chema viezure se chema si premiul…Cu viezurii laolalta. Poate data viitoare.
  7. Premiul Hera, acordat de Patricia Sarghie. In valoare tot de 200 de euro. Este oferit pentru cel mai frumos text de dragoste din festival. Hera e imprumutat de la catelusa pe care onorabila doamna o iubeste maxim. Din pacate pe celalat patruped canin il cheama Labus…nu puteam denumi premiul chiar Labus.

Desi acest post are ton de pamflet, premiile sunt chiar “pe bune”.

Post Author: Marius Matache

1 thought on “Noi premii acordate la Festivalul FOLKLUNG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.