Festivalul Floare de Folk – 21-23 septembrie la Sălciua

Floare de Folk

Cea de a 3-a ediție a Festivalului Floare de Folk va avea loc în perioada 21-23 septembrie 2012 la Sălciua, în județul Alba. Festivalul este dedicat iubitorilor de natură şi muzică din întreaga ţară și se va desfăşura  în Complexul Şipote al Asociației de Turism pentru Tineret ADEONA, una din instituțiile organizatoare, alături de Asociaţia “SOS Terra Nostra” Arad şi Asociaţia CSR Nest.

Pe scena festivalului vor evolua Emeric Imre, Ioan Onişor, Ionuţ Mangu, Răzvan Krivach, Magda Puşkaş, Dudu Isabel, Maria Magdalena Dănăilă, Roxana Zăpârțan, Adrian Cîmpeanu, Lucian Darie și Paul Arva.

“Prin acest festival ne propunem să punem în valoare muzica românească de calitate, cântată live precum şi să-i oferim publicului cântăreţii de muzică acustică şi folk. De asemenea, scopul acestui festival este de a promova obiectivele naturale ale Masivului Bedeleu dar şi patrimoniul cultural-istoric al zonei Sălciua, şi pe această cale de a stimula turismul local şi regional”, a declarat Ilie Preda, preşedinte executiv al Asociaţiei de Turism pentru Tineret ADEONA.

Participanții la festival vor avea ocazia ca pe parcursul celor trei zile ale evenimentului să viziteze Muzeul Etnografic Sălciua. Prima ediţie a festivalului Floare de folk a avut loc în septembrie 2010 în Masivul Retezat, zona turistică numită Cârnic şi a reunit peste 350 de iubitori ai muzicii folk. Editia a doua a aceluiași eveniment s-a desfășurat pe Valea Arieșului, în localitatea Sălciua de Jos, Județul Alba.

Post Author: Marius Matache

2 thoughts on “Festivalul Floare de Folk – 21-23 septembrie la Sălciua

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.