Nord Est Folk 2015

Nu mi-am schimbat ideile. Dar la Dorohoi s-au schimbat oamenii. Așa cum și pe primii i-am sprijinit (nu o iau de la capăt cu rezumatul), o voi face și cu cei care au venit. Festivalurile nu trebuie să dispară dacă unul sau altul hotărăsc să se retragă. Tradițiile se clădesc indiferent de oameni, tradițiile se clădesc pe comunități. E mai important un festival pentru comunitate (atât pentru comunitatea folk, cât și pentru orașul Dorohoi) decât cine e responsabil cu organizarea acestuia într-un an sau altul. De aceea, dați-mi voie să vă anunț că în perioada  23 – 24.05.2015  are loc în Sala Teatrului Dorohoi cea de a 5-a ediție a Festivalului – Concurs Naţional de Muzică Folk Nord Est Folk. De asemenea, vă informez că ForeverFolk va acorda un premiu special constând în 10 discuri cu muzică folk (albume apărute în ultimii ani).

Aspecte importante ale festivalului Nord Est Folk 2015

Organizatori: Primăria Municipiului Dorohoi, Consiliul Local Dorohoi, Casa Municipală de Cultură Dorohoi, în colaborare cu Consiliului Judeţean Botoşani, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani

Ordinea intrării în concurs se va decide prin tragere la sorţi. Clasamentul se va realiza pe baza notelor acordate de juriu.

Condiţii de participare:

  • Vârsta minimă pentru participarea la Festivalul – Concurs Nord-Est Folk este de 12 ani. Participarea în concurs poate fi individuală sau de grup (max. 4 persoane);
  • Nu pot participa în concurs cei care în anii precedenţi au obţinut Premiul I.
  • Concurenţilor li se vor asigura condiţii de masă şi cazare pentru zilele de festival. Cheltuielile de transport cad în sarcina concurenților, nefiind decontate.
  • Juriul are în componenţa sa personalităti ale muzicii de gen. Deciziile juriului sunt inatacabile. Juriul preselecţiei se va afla sub directa coordonare a Preşedintelui juriului de concurs.
  • Clasamentele finale sunt confidenţiale şi vor fi făcute publice numai pe scena Galei laureaţilor. Laureaţii care nu vor fi prezenţi la Gala de decernare a premiilor vor fi descalificaţi.
  • Suma totală a premiilor este 5000 de lei, acordate pentru două categorii, Compoziție și Interpretare.

Înscriere la Nord Est Folk 2015

Pentru înscrierea la Festivalul – Concurs Nord-Est Folk, cei interesați vor trimite pe adresa de e-mail: nord.est.folk@gmail.com până la data de 15 mai 2015 urmatoarele:

  • Fişa de înscriere – descarcă formularul;
  • 2 piese propuse pentru concurs – compoziţii proprii pentru sectiunea compozitie sau 2 piese folk propuse pentru a fi interpretate in concurs (format mp3, pe e-mail, la adresa specificată mai sus);
  • Copie după certificatul de naştere sau cartea de identitate.

Post Author: Marius Matache

2 thoughts on “Nord Est Folk 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.